Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2021. 16:29 >> 16:29
2

PZP

"Vlada ne zaustavlja šverc cigareta"

Iz Pokreta za promjene poručuju da Vlada Crne Gore u pet mjeseci mandata nije uradila ništa kako bi zaustavila šverc cigareta.

Kako navode, predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević 24. februara 2021. godine je uputio dopis Direkciji za izdavanje odobravanje za obavljanje proizvodnje, obrade i prometa duvanskih proizvoda sa zahtjevom da mu se dostave podaci o prodaji duvanskih proizvoda za decembar 2020. godine i januar 2021. godine.

Kako je saopšteno iz PzP-a ni dva mjeseca nakon upućenog zahtjeva Direkcija nije dostavila tražene podatke, iako je bila obavezna da ih dostavi u roku od 15 dana po Poslovniku Skupštine Crne Gore.

Sumnjaju, kako navode u PzP-u da Direkcija pokušava da sakrije podatke o regularnoj prodaji duvanskih proizvoda, kako bi javnost bila upoznata sa količinom novca koju su prihodovali šverceri cigara.

“Ovakvo ponašanje Direkcija je nedopustivo i pored upornih pokušaja službe poslaničkog kluba Pokreta za promjene da stupi sa zaposlenima u Direkciji, nažalost ostali smo bez odgovora”, poručuju iz PzP-a.

Vladu optužuju da nije uradila ništa kako bi zaustavila šverc cigareta.

"Čak štaviše šverc cigara preko Luke Bar se odvija nesmetano i puni džepove tajkuna bliskih vodećim ljudima bivšeg režima. Ovakvo ponašanje Vlade Crne Gore izaziva sumnju da su upravo ovi tajkuni povezani sa ljudima iz vrha Vlade Crne Gore, koji im omogućavaju nesmetan šverc cigareta na štetu građana Crne Gore”, kažu u PzP-u.

Pokret za promjene poziva Vladu Crne Gore da izađe sa konkretnim mjerama borbe protiv švercera cigareta.

“Pozivamo premijera Krivokapića da otvori tajne dosije ljudi koji se povezuju sa švercom cigara i političkih ličnosti za koje se sumnja da su im omogućavali ovaj nelegalan posao”, zaključuje se u saopštenju PzP-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније