Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Bojana Čađenović, TVCG

20. 04. 2021. 15:51 >> 15:55

VEĆA TRANSPARENTNOST

Obraćanje poslanicima moguće putem sajta

Skupština je od nedavno omogućila građanima da putem sajta postavljaju pitanja, daju sugestije ili primjedbe na rad Parlamenta. To je, kažu, samo jedan od projekata kojima pokušavaju da povećaju otvorenost i transparentnost u radu najvišeg zakonodavnog doma.

Građani neće više biti samo posmatrači dešavanja u parlamentu. Od sada će, putem veb sajta, moći da se obrate izabranim poslanicima.

"Građani pitanja mogu postaviti u elektronskoj formi putem našeg web sajta, u najkraćem mogućem roku nadležne službe odgovoraju na to pitanje, prosleđuju ga odgovarajućoj relevantnoj adresi. Ukoliko to pitanje sadrži neki uvredljiv sadržaj, neće biti razmatrano, ali ono što je sigurno je da će to pitanje stići u najkraćem mogućem roku do onoga kome je upućeno, i da će, uvjeren sam, u najkraćem mogućem roku, građani dobiti zadovoljenje odgovorom koji su tražili", kazao je generalni sekretar Skupštine, Aleksandar Klarić.

Klarić kaže da je to bila i jedna od preporuka međunarodnih partnera, civilnog sektora ali i potreba građana da budu bolje upoznati s radom Skupštine. Ističe da je pred 27 sazivom jasan cilj, a to je otvorenost visokog doma.

"Građani su zahvaljujući svim ovim novitetima koje smo uveli, direktnim prenosima, savremenom web platformom i mnogim drugim projektima, iskazali daleko veće interesovanje u cilju upoznavanja sa aktivnostima Skupštine. Vidimo da postoji i dalji prostor da taj dio značajno unaprijedimo, ali smo uvjereni da ćemo i sličnim platformama daleko omogućiti bolju komunikaciju Skupštine Crne Gore i svih naših građana", istakao je Klarić.

Transparentnost parlamenta pozdravljaju i građani.

"Ja mislim da je to dobra stvar i da građani trebaju da imaju uvid u rad Skupštine i organa ostalih".

"Mislim da je to dobra stvar, i da informacije neće više biti zatvorene iza vrata Skupštinskih nego da će ipak izaći napolje tako da ljudi znaju o čemu se sve radi tamo i da se može, ako bude potrebe, reagovati na vrijeme nekim zakonskim sredstvima". 

"Transparentno i veoma dobro. Neka novina koja je za pohvalu, a nadam se da će zaživjeti kako treba".

A oni koji žele da postave pitanje ili daju sugestiju, dovoljno je da na web sajtu ostave ime i prezime, mejl adresu i pitanje, objašnjavaju iz Skupštine. Napominju da je važno da pitanje bude u vezi s nadležnostima Skupštine, u suprotnom, mogu ostati bez odgovora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније