Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2021. 14:13 >> 14:13
1

SOCIJALDEMOKRATE TRAŽE

"Tužilaštvo da procesuira političare, podstrekivali paniku i nerede"

Socijaldemokrate očekuju da Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima hitno procesuira četiri potpisnika političko-nacionalističkog otvorenog pisma protiv izbora načelnika CB u Pljevljima, jer su njime, kako je saopšteno iz te partije, najdirektnije doprinijeli šovinističkim neredima koji su su se desili tim povodom u Pljevljima.

Socijaldemokrate su saopštile da Tužilaštvo pred sobom ima otvoreno političko pismo, potpisano od predstavnika Nove sprske demokratije, Demokrata, DNP i Pokreta za Pljevlja, u kome se zahtijeva da se Haris Đurđević ne postavlja za načelnika CB Pljevlja, da je njegovo imenovanje "zabadanje prsta u oko", a završava se faktički prijetnjom: "u protivnom... ne možemo preuzeti odgovornost za već najavljene proteste i nemire".

"Ima nas koji se sjećamo kako se završio protestni skup nakon sličnih riječi istog značenja jednog od funkcionera DF-a. Nakon tog pisma, u kome političke partije pozivaju na otpor za čije posljedice ne odgovaraju, protesti su se i desili, i to u nacionalističko-šovinističkom formatu od koga bi se zastidio čitav svijet, sa porukama: Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska", navode iz SD-a.

Kažu da očekuju brzu reakciju.

"Kako je Tužilaštvo promptno reagovalo i samo iz njima poznatih razloga u Pljevljima nedavno neosnovano optužilo predsjednika mladih Socijaldemokrata za isto djelo - izazivanje panike i nereda, koji je prošavši javni linč na kraju od strane suda proglašen nevinim, sad očekujemo jednako brzu reakciju. Posebno pošto sad imaju eksplicitne dokaze, odnosno "crno na bijelo" podstrekivačke poruke netrpeljivosti, mržnje i izazivanja nereda", kazale su Socijaldemokrate.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније