Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 04. 2021. 13:02 >> 13:03
1

AGIĆ

Novom potrebna ulaganja u sportsku infrastrukturu

Herceg Novi je oduvijek bio poznat po tome što je iznjedrio mnoge uspješne sportiste, a da bi se sport razvijao na pravi način, neophodno je mnogo veće ulaganje u sportsku infrastrukturu, kao i ozbiljnija promocija sportsko-rekreativnog turizma, ističu u hercegnovskoj URA-i, uz napomenu da će to biti nešto na čemu će insistirati kada budu dio vlasti u tom gradu.

Kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo – Može Bokeški Đorđe Agić itakao je da je sport visoko na listi prioriteta te koalicije.

"Za Herceg Novi sport je važan ne samo zbog rekreacije i razvoja djece i mladih, već jer može da igra odlučujuću ulogu u obogaćivanju turističke ponude, kroz sportski i rekreativni turizam. Zato ćemo donijeti dugoročni strateški plan za njegov razvoj”, navodi Agić.

On napominje da zaleđe grada obiluje starim stazama, koje bi uz minimalno ulaganje moglo da bude osposobljeno i prilagođeno potrebama turista. Na taj način, svi koji posjete Herceg Novi bi mogli da uživaju u krajoliku kroz koji prolaze i pogledu na grad i more.

Agić ističe da opština mora da pruži veću podršku pri održavanju brojnih malih, ljetnjih bazena i plaža.

"Ljetnja vaterpolo liga ima veliki potencijal za turističku valorizaciju, ukoliko bi se na pravi način promovisala. Osim toga, i plaže Herceg Novog, se mogu iskoristiti u sportske svrhe, izgradnjom montažnog terena za sportove na pijesku, poput fudbala i odbojke”, naglasio je Agić.

Tvrdi da će koalicija Crno na bijelo - Može Bokeški sportu i sportistima u Herceg Novom omogućiti, naročito kroz finansijsku potporu, da u punom kapacitetu nastave sa svojim aktivnostima.

"Stipendiraćemo mlade sportiste koji se ističu značajnim rezultatima. Sportu treba sistemski pomoći, zato ćemo započeti ciklus investicija u sportsku infrastrukturu i promovisati sportsko-rekreativni turizam. Herceg Novi će ostati grad šampiona - Crno na bijelo - Može Bokeški”, zaključuje.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније