Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ pobjeda.me ]

19. 04. 2021. 21:43 >> 06:17
39

VUČIĆ

"Đukanovićev nacionalizam je pećinski"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da on nije destabilizovao Crnu Goru, već da su to uradili političari u Crnoj Gori koji su, kako je ocijenio, htjeli da ukinu Srpsku pravoslavnu crkvu.

Vučić je, u intervjuu za sarajevsku Face TV, rekao da Crna Gora nije na ivici građanskog rata, dok za predsjednika Mila Đukanovića kaže da je njegov nacionalizam pećinski.

Na konstataciju novinara Senada Hadžifejzovića da je Vučić zajedno sa SPC destabilizovao najstabilniju zemlju regiona, Vučić je rekao da SPC djeluje na mnogo širem području nego što je Srbija.

"SPC nije nikog destabiliozvala, situacija je u Crnoj Gori sada stabilna", kazao je Vučić, dodajući da protesti nijesu dokaz nestabilnosti.

"Tu destabilizaciju nije izazvala SPC, već političari u Crnoj Gori, koji su htjeli da ukinu SPC, da joj oduzmu što joj pripada. Oni su tu krizu izazvali, pa se narod pobunio i izabrali drugačiju vlast", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao i da Vlada u Crnoj Gori nije prosrpska, već da je premijer Zdravko Krivokapić Crnogorac.

"Krivokapića ne doživljavamo kao dio srpske vlade, to je vlada Crne Gore, a one za koje kažu da su srpski predstavnici, njih su izbacili i zabranili im strani ambasadori da uđu u vladu. Kakvi su to Srbii koji ne smiju da kažu da su Srbi...ko je Srbin tamo?", ocijenio je Vučić.

Komentarišući ocjenu predsjednika Đukanovića da posrbljava Crnu Goru, na šta je podsjetio Hadžifejzović, Vučić je rekao da je Đukanovićev nacionalizam pećinski.

"Kažete da je u Crnoj Gori sve bilo lijepo i dobro i divno, zadovoljni Albanci, muslimani, Hrvati, Bošnjaci... jedino je problem što 30 odsto stanovništva je bilo progonjeno i nijesu mogli da budu ništa. Nijesu smjeli da iznesu zastavu, pismo ni jezik srpski da govore", ustvrdio je Vučić.

"Đukanovićev nacionalizam je pećinski. Razumijem bezbroj svojih grešaka i mana. Razumijem da je on (Đukanović) bezgrešan i onda kad je podržavao napore vojske Republike Srpske na teritoiji BiH i danas kada govori sve najgore o RS i srpskom narodu", poručio je Vučić.

Пратите нас на

Коментари39

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније