Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 04. 2021. 13:53   >>  13:55 6

SD CETINJE

"URA trojanski konj SPC"

Građanski pokret URA je trojanski konj SPC u Crnoj Gori, zavijen u građansku formu kako bi crnogorskim glasovima izdao Crnu Goru i urušio njene temelje, kazao je predsjednik OO SD Cetinja, Dejan Milošević.

"Građanski pokret URA je, navodeći u saopštenju da potpisivanjem temeljnog ugovora sa SPC takav ugovor dobija i „pravoslavna vjerska zajednica, čime bi sve one bile apsolutno dovedene u jednaki i jedinstveni pravni poredak države Crne Gore“, još jednom potvrdio da nije ništa drugo do trojanski konj SPC u Crnoj Gori, zavijen u građansku formu kako bi crnogorskim glasovima izdao Crnu Goru i urušio njene temelje", kaže Milosević.

On kaže i da temeljni ugovor još niko nije vidio i da o njemu apsolutno ništa ne znamo.

"Svjesno ili nesvjesno, njihova poruka je jasna – oni za pravoslavnu vjersku zajednicu u Crnoj Gori smatraju samo SPC, odnosno oni se sada već javno priključuju hajci kojom se CPC pokušava u potpunosti zatrijeti. Na ovaj način se ispod žita, ali sasvim jasno, poziva na gušenje prava Crnogoraca koji se smatraju vjernicima CPC na ispovijedanje sopstvene vjere i na svoju crkvu”, kazao je Milošević.

Poziva Građanski pokret URA da kao dio parlamentarne većine, utiču na potpisivanje temeljnog ugovora sa CPC i na taj način se iskupe, makar djelimično, za svoja činjenja ili nečinjenja.

“Ukoliko to ne urade, krilatica „neće URA dati“, u koju nijedna Crnogorka i Crnogorac ne vjeruju, postaje sinonim svih nedjela i potvrđuje se činjenica da su na strani SPC a ne CPC, kao i na strani velikosprskih interesa, a ne na strani svojih Crnogoraca koji nemaju alternativnu domovinu ni alternativnu crkvu”, zaključio je Milošević.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније