Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

19. 04. 2021. 07:00 >> 10:42

FATIĆ SMATRA

Crna Gora je na prekretnici

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Berane i poslanik u Skupštini Crne Gore Bogdan Fatić ocijenio je zabrnjavajućim to što se u posljednje vrijeme sve više urušava i međunarodni kredibilitet Crne Gore.

U intervjuu Pobjedi rekao je da su dešavanja na međunarodnom finansijskom tržištu, nakon što su crnogorske obveznice doživjele najveći pad vrijednosti u istoriji, ozbiljan pokazatelj da je Vlada Crne Gore kompromitovala svoj integritet.

"Vladini zvaničnici neodgovornim istupima šalju poruke nestabilnosti i nesigurnosti međunarodnoj zajednici", kaže Fatić.

Ako uzmemo u obzir da Crna Gora i dalje nema usvojen zakon o budžetu, kako je rekao, onda govorimo o ozbiljnoj krizi sa kojom se kao država suočavamo na finansijskom međunarodnom tržištu, a koja je izazvana nevještim ponašanjem naših zvaničnika.

"Sve ovo potencijalno može da izazove gubitak interesovanja renomiranih svjetskih investitora, a Crnu Goru da učini zemljom nesigurnom za dalja ulaganja", rekao je Fatić.

Na osnovu svih dosadašnjih vladinih koraka, kao i najavljenih zakonskih rješenja, kako je rekao, moglo bi se zaključiti da je primarni cilj ove Vlade uvođenje jednonacionalnosti i prekrajanje demokratskog, parlamentarnog državnog uređenja.

"Zaista vjerujem da se Crna Gora nalazi pred prekretnicom i da njeni građani moraju pažljivo da razmotre da li je ovo ona Crna Gora za koju su se borili 2006. godine", rekao je Fatić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније