Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

18. 04. 2021. 15:32   >>  15:34

CIVIS POZVAO

"Stanković da se izjasni u vezi slučaja Mugoše"

Savez građana CIVIS pozvao je vrhovnog državnog tužioca, Ivicu Stankovića da objasni šta je preduzeo povodom krivične prijave podnijete protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice, Miomira Mugoše, zbog sumnje da je protivpravnim iskorištavanjem službenog položaja građane oštetio preko 4,5 miliona eura.

CIVIS je zajedno sa Građanskim pokretom URA polovinom novembra 2019. godine podnio krivičnu prijavu protiv Mugoše zbog sumnje da je građane Crne Gore oštetio više od 4,5 miliona eura, nezakonito stopirajući kompaniji KIPS gradnju tržnog centra na Starom Aerodromu.

Iz CIVIS-a su rekli da je o krivičnoj prijavi istog dana obaviještena javnost, a do danas nije poznato šta je povodom nje preduzelo VDT.

“CIVIS poziva Stankovića da se više 'ne pravi mrtav' i da makar sada, kada je i šteta po osnovu spora države sa KIPS-om definitivno nastupila, objasni šta je preuzeo poslije krivične prijave podnijete protiv Mugoše 2019. godine, da li je podnijeta optužnica i u kojoj je fazi taj postupak, ako je uopšte pokrenut”, navodi se u saopštenju.

Stanković je, kako smatraju, dužan da to kaže građanima Crne Gore i zbog toga što je ispravnost i pravosnažnost presude “ovjerena” u Strazburu, a na profesionalnu i etičku sramotu domaćeg pravosuđa, zarobljenog od Mugoše i ostalih tajkuna Demokratske partije socijalista (DPS).

“Sada je definitivno jasno da će građane ovaj spor pokrenut davne 2005. godine, uključujući sve troškove, koštati više od pet miliona eura. Godine prolaze, a Stanković ćuti, iako je o nedjelima bivšeg osionog podgoričkog šerifa, kojeg pamtimo i po nasilničkom ponašanju, imao prilike da se upozna i preko krivičnih prijava u vezi sa drugim Mugošinim aferama, koje su poreske obveznike, odnosno Glavni grad i državu Crnu Goru koštale više desetina miliona eura”, rekli su iz CIVIS-a.

Oni su pitali Stankovića da li će mirne savjesti otići u penziju koja ga uskoro sleduje po sili zakona, s obzirom na to da cjelokupna javnost zna da su za vrijeme njegovog mandata, kako su rekli, na slobodi bili i Mugoša i brojni drugi akteri visoke korupcije, koji su pljačkali državu ili joj svojim nedjelima nanijeli štetu koja se mjeri stotinama miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније