Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 04. 2021. 15:24   >>  15:25 2

OO DPS HERCEG NOVI

Aktuelna vlast nije ispunila nijedno predizborno obećanje

Aktuelna gradska vlast nije ispunila gotovo nijedno predizborno obećanje, saopšteno je iz OO DPS Herceg Novi.

Iz te stranke navode da je najveći dio mandata koalicione vlasti protekao u otpuštanju sposobnih kadrova a koji im nijesu partijski bili podobni, uhljebljivanju sopstvenih funkcionera iz Herceg Novog i drugih opština i čistom nepotizmu, te međusobnim svađama oko uskopartijskih interesa. Interes razvoja Herceg Novog bio je u potpuno drugom planu.

"Nakon četiri godine njihove vlasti imamo veću stopu nezaposlenosti, nemamo Strategiju upravljanja otpadom, nije ukinuta naplata putarine na putnom pravcu Meljine-Petijevići, nijesu uspostavljene jedinstvene kancelarije za javne nabavke niti kancelarija ombudsmana, a rješavanje stambenog pitanja mladih bračnih parova ostalo je samo mrtvo slovo na papiru", navode iz lokalnog DPS-a.

Aktuelna vlast, dodaju, obećavala je pokretanje niz projekata za privlačenje turista, brendiranje opštine kao zimskog centra za pripremu sportista i promociju kulturnih i zabavnih programa i sportskih događaja, razvoj zdravstvenog i kongresnog turizma.

"Projekti su pokrenuti taman kao što je, kako je obećavano uveden i decentralizovani sistem lokalne samouprave. Za protekle četiri godine nije otvorena nijedna biciklistička staza niti je, kako je obećavano otvoren dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama", dodaje se u saopštenju.

Ovo su, kažu, samo neka od neispunjenih obećanja aktuelne vlasti.

"Jasno je da su gradu potrebne velike promjene, i da je gradu potrebna odgovorna vlast koja će se baviti ovim problemima. Našem gradu je potrebna vlast koja će unaprijediti turističku i zdravstvenu infrastrukturu. Herceg Novom je potrebna lokalna vlast koja će se pozabaviti pitanjem saobraćaja, parkinga i vodovodne mreže", navodi se u saopštenju.

Iz kolalicije Evropski tim za Herceg Novi ističu da imaju jasan plan kako da ubrzano povrate Herceg Novi na mjesto koje mu pripada na turističkoj i kulturnoj mapi Crne Gore.

"Evropski tim za Herceg Novi ima ljude koji mogu da naprave preokret. Evropski tim za Herceg Novi je spreman da primakne Herceg Novi Evropi, evropskim vrijednostima i evropskom kvalitetu života. Zato na predstojećim izborima podržite promjene za bolji Novi! Jer našem gradu su potrebne velike promjene!", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније