Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 04. 2021. 11:53 >> 11:55
1

DPS

"Ministarka zdravlja da ne bude i tužilac"

Demokratska partija socijalista Crne Gore traži da se otkrije ko je, i pod kojim okolnostima prijetio ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović, dok ministarku pozivaju da kako kažu ne bude tužilac.

“Iako je Demokratska partija socijalista principijelno i odgovorno osudila prijetnje upućene ministarki Borovinić-Bojović, njeni jučerašnji pokušaji da jeftinim populizmom uzurpira prostor koji joj je bio namijenjen kao javnoj djelatnici, samo je nastavak političkog intrigarenja čime se ministarka bavi od dana stupanja na funkciju”, poručuju iz DPS-a.

Kažu i da ne znaju kako je Borovinić Bojović između političkih poruka koje su saopštene na organima DPS-a, i prijetnji koje je dobila našla vezu, ali je, kako poručuju, takav čin je “samo još jedan u nizu politikantskih poteza ministarke zdravlja”.

“Jeleni Borovinić Bojović poručujemo da se okane prejudiciranja i pusti nadležnim organima da utvrde sve potrebne okolnosti. Jer, otkud uopšte predumišljaj da je prijetnja upućena iz političkih razloga? Da li je to, u krajnjem mogao biti i građanin koji je ogorčen katastrofalnim brojkama preminulih iz skorijeg perioda zbog ekspanzije Covid 19 ili srodnik neke od njih, ili bilo ko drugi, ko smatra da su sramne prijetnje legitimne, jer godinama kao i kletve i ostali oblici agresije cirkulišu u javnom prostoru”, poručuju iz DPS-a.

Ministarki iz DPS-a poručuju da se posveti poslovima matičnog ministarstva, koje se, kako kažu, ne snalazi u uslovima pandemije.

“Njen rad je javan i podložan kritici. Naše ocjene njenih učinaka saopštavali smo javno i smatrali smo i smatramo da je nedorasla poslu koji obavlja, da je revanšizam postavila kao prioritet i da se prilično neuspješno bori protiv epidemije - o čemu najbolje svjedoči statistika zaraženih i preminulih - stavljajući politiku ispred struke. Bez obzira na njene postupke, prijetnje su nedopustiv način napada na jednu ličnost, i zato kao građanska partija, koja brani prava svakog pojedinca, zahtijevamo da se otkrije ko je, i pod kojim okolnostima prijetio ministarki”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније