Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 04. 2021. 18:20 >> 18:22

RADULOVIĆ - LAJČAK

Evropska perspektiva najvažnija pokretačka snaga reformi

Razgovor ministra vanjskih poslova Crne Gore Đorđa Radulovića i specijalnog predstavnika Evropske unije za Zapadni Balkan i dijalog Beograda i Prištine, Miroslava Lajčaka, bio je prilika da dvojica diplomata iskažu uvjerenje da politika proširenja i evropske integracije ima izrazitu važnost, ne samo za zemlje aspirante, već i za samu Uniju.

„Evropska perspektiva je najvažnija pokretačka snaga reformskih procesa“, poručio je Lajčak govoreći o ovoj temi.

Kako dodaju iz MVP-a, veliki procenat podrške koju evropska ideja ima u Crnoj Gori i koji, po riječima njenog ministra vanjskih poslova iznosi oko 80 odsto, predstavlja svojevrstan kapital za samu EU.

„Povjerenje crnogorskih građana dokaz je posvećenosti evropskom sistemu vrijednosti. U Crnoj Gori je EU glavni pokretač, a Vlada, kao izrazito proevropska, ulaže intenzivne napore za ekonomski, medicinski i društveni oporavak“, rekao je ministar Radulović tokom razgovora u online formatu.

Govoreći o zalaganju Vlade u cilju ispunjenja strateških ciljeva, šef crnogorske diplomatije izrazio je uvjerenje da će Crna Gora nastaviti da ispunjava zadatke iz EU agende i da će ubrzati reformske procese.

"Ministar Radulović je naveo da je i regionalna saradnja za Crnu Goru  od suštinskog značaja za prosperitet njenih građana. O tome, kako je naveo, između ostalog svjedoči činjenica da je, kao zemlja koja se već nalazi u fazi pregovora tokom kojih je privremeno zatvorila određena poglavlja, spremna da sa svojim iskustvom u ovoj oblasti pomogne državama okruženja", navodi se u saopštenju.

Na tom fonu, Lajčak je ponovio važnost uloge Crne Gore u regionalnom dijalogu, pohvalivši posvećenost naše države evropskoj integraciji, o čemu, kako su kazali, govori i prihvatanje nove metodologije u pristupanju EU.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније