Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 04. 2021. 09:58   >>  09:59 1

LIBERALI UKAZALI

Jači proevropski blok slabi retrogradne snage

Bez konsolidacije proevropskog bloka u Crnoj Gori će jačati retrograde snage, ocijenjeno je iz Liberalne partije.

Iz ove stranke su aktuelnu političku situaciju ocijenili kao veoma složenu u od izbora nove vlasti.

"Izvršna i zakonodavna vlast, zbog problema i sukoba unutar vladajuće koalicije, gotovo da ne funkcionišu, a zbog njihovih udara na sudsku vlast i ta grana vlasti je potpuno neaktivna i dominantno u v.d. stanju pa i ne vrši svoje redovne dužnosti shodno zakonima i Ustavu", navode iz LP-a.

Konstatovani su, kažu, pokušaji urušavanja temelja suverenosti i stabilnosti Crne Gore, kao i obesmišljavanja njenih osnovnih vrijednosti principa postignutih i utemeljenih u posljednjih 15 godina, od obnove državne nezavisnosti.

"Pružena je podrška za građanske proteste i pokrete koji su digli glas protiv sulude politike Vlade i usvajanja anticrnogorskih i neustavnih akata, što su građani ovoga puta spriječili. To je još jedan sjajan doprinos demokratiji u Crnoj Gori. Predsjedništvo LP je posebno ukazalo na nekoordinisanost građanskog, proevropskog bloka, koji se još uvijek nije konsolidovao i dao pravi odgovor uz nerazumijevanje onoga što se dešava u Crnoj Gori. Na taj način daje se vjetar u leđa retrogradnim snagama", kažu iz LP-a.

To je, navode, posebno vidljivo na lokalnim izborima u Herceg Novom, zakazanim za 9. maj, na kojima, ukazuju, neće aktivno učestvovati liberali, patriotski i komitski pokreti, stranke hrvatske manjine ali ni SDP.

"S druge strane na okupu su sve dominantno anticrnogorske i nacionalističke snage okupljene u nekoliko kolona, od kojih očigledno treba učiti. Odgovornost za izostanak objedinjavanja procrnogorskih i građanskih snaga leži u najjačoj partiji bloka, DPS, pa time i posljedice čina koji uskraćuje veliki broj suverenističkih glasova. Ipak, LP apeluje na glasače i simaptizere liberala u Herceg Novom da izađu na izbore i podrže Evropski tim za Herceg Novi, kao jedinu opozicionu opciju na lokalnim izborima u ovom gradu. Zbog opasnosti u kojoj se nalazi Crna Gora i njena stabilnost, došli smo u fazu da nam je domovina jedina partija i interes", saopštio je LP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније