Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 04. 2021. 19:38 >> 19:54
10

DOBRIČANIN

"Imam dvojno državljanstvo, ali ne glasam u Prištini"

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin naveo je da ima dvojno državljanstvo Crne Gore i Srbije, ali tvrdi da ne glasa u Prištini.

Pobjeda je danas objavila da najmanje osam funkcionera partija na vlasti posjeduju dvojna državljanstva, od kojih šestoro i pravo glasa u drugoj državi, čime krše pravni poredak Crne Gore.

"Vidim da me opet ovi mediji, obožavatelji bivšeg režima prozivaju za neko državljanstvo i glasanje u Prištini. Ovim povodom se obećavam posljednji put. Državljanstvo Srbije imam. Državljanstvo Crne Gore imam. Prebivalište mi je isključivo i jedino u Crnoj Gori", naveo je Dobričanin na Fejsbuku.

On tvrdi da nema ličnu kartu ili pasoš Republike Srbije.

"Ne glasam u Prištini jer su odande Srbi i Crnogorci prognani 1999. Bio bih prezadovoljan da postoji moje glasačko mjesto u Prištini i da je ono u osnovnoj školi koja nosi ime "Kralj Milutin"! Potrudiću se da jedna od škola u Prištini ponese ime "Kralj Milutin", mada čisto sumnjam da će se trenutne vlasti tamo složiti", napisao je Dobričanin.

On je naveo da se ovakvim pitanjima samo želi skrenuti pažnju sa drugih pitanja.

"Uvažene kolege iz parlamentarne većine, batalite nesuglasice koje kod naroda stvaraju osjećaj nesigurnosti i razočarenja. Sjednimo i dogovorimo se onako kako to priliči novim predstavnicima vlasti u Crnoj Gori. Na sva ova pitanja dobićemo odgovore kada usvojimo tužilačke zakone i kada dovedemo pred lice pravde sve one koji su odgovorni za devastaciju Crne Gore", poručio je Dobričanin.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније