Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 04. 2021. 16:19   >>  16:26 1

IBRAHIMOVIĆ-ADAM

Zabrinuti zbog postupanja Vlade prema manjinskim naroda

Šef poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović iskazao zabrinutost zbog skretanja sa evropskog puta, kojim je Crna Gora koračala do 30. avgusta. On se danas u Podgorici sastao sa nerezidentnim ambasadorom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom.

Kako je saopšteno iz BS, Ibrahimović je Adama upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori, s fokusom na položaj manjinskih naroda.

"Uvažavajući da su se u Crnoj Gori desile demokratske promjene, Ibrahimović je iskazao zabrinutost zbog skretanja sa evropskog puta, kojim je Crna Gora koračala do 30. avgusta. Ukazao je na upozorenja koja su stigla sa strane važnih evropskih adresa na račun rada Vlade Crne Gore, posebno u dijelu donošenja zakona", saopšteno je. 

On je ambasadora Adama upoznao i sa trenutnim položajem manjinskih naroda u Crnoj Gori. Podsjetio je na napade na Bošnjake u Pljevljima, kao i na napade na imovinu Islamske zajednice. Poručio je da ovakvi i slični napadi ne doprinose demokratizaciji društva.

„Put Crne Gore, kao multietničke države, na putu ka EU, nema alternativu“, kazao je Ibrahimović.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, Ibrahimović je ukazao na sve veću praksu otpuštanja predstavnika manjinskih naroda iz institucija sistema.

„Ovakvo postupanje prema predstavnicima manjinskih naroda ne ide u prilog uspostavljanju dijaloga i predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava“, kazao je šef kluba poslanika BS.

Ibrahimović je istakao i zabrinutost zbog ekonomske i epidemiloške situacije sa kojima se suočava Crna Gora.

Ambasador Adam je iskazao zadovoljstvo zbog susreta sa predstavnicima BS. Poručio je da je važno da dođe do dijaloga među predstavnicima političkih partija.

Saglasio se da Crna Gora treba da nastavi putem evropskih integracija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније