Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

14. 04. 2021. 20:35   >>  20:42 8

DPS

"URA stoji iza zabluda poslanice EP"

Iza zabluda i manipulacija evropske poslanice Viole von Kramon krije se Građanski pokret (GP) URA, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Von Kramon je ranije danas ocijenila da odluka Evropske unije (EU) da ne pomogne Crnoj Gori u otplati zaduženja prema Kini, nije mudra.

“Nijesam sigurna da je to strateški pametna odluka. Korumpirani lideri, kao što je Milo Đukanović, eksploatisali su državu godinama. Sada nova vlast mora da riješi finansijske dugove”, napisala je von Kramon na Tviteru.

Poslanik DPS-a Branko Čavor kazao je da je u odbranu aktuelne vlasti - napadom na građansku opoziciju – danas stala poslanica njemačkih Zelenih u Evropskom parlamentu Viola von Kramon.

„Čak i donekle upućeni posmatrač političkih zbivanja odveć zna da je riječ o partiji koja već neko vrijeme ima dobru saradnju sa GP URA, pa u ovom slučaju i nije naročito teško sabrati dva i dva, i doći do zaključka ko stoji iza tvita gospođe von Kramon“, naveo je Čavor.

Kako je kazao, ipak čudi da von Kramon dijeli stavove sa partijom koja je zelena samo na riječima, „a u stvari prilično crna u pogledu svojih kalkulantskih saveza sa strankama koje isto to Kosovo ne priznaju.“

„Isto tako čudi da je gospođa von Kramon tako jako zabrinuta za Crnu Goru i kineski kredit, kada je zemlji iz koje dolazi, Njemačkoj, Kina najveći trgovinski partner, prema svim ekonomskim statistikama“, rekao je Čavor.

Iako, kako je kazao, manipulacije tog tipa zgodno dođu režimskim medijima, za unutrašnju upotrebu i njihovu osnovnu djelatnost – odbranu režima, međunarodnoj zajednici je sve jasnije sa kim ima posla.

„O tome govore i brojne kritike vezane za rad aktuelne vlasti, a odnedavno i otvoreno zgražavanje stavovima pojedinih njenih reprezenata. I u tome ni objave poslanika partnerskih stranaka, ni pompezne objave u režimskim medijima baš nimalo ne pomažu“, rekao je Čavor.

On je kazao da je o otkupljivanju kredita već sve rečeno i da se Evropska komisija jasno i u utorak izjasnila šta misli o tome.

„I zato, pritisci koje pokušava napraviti URA, unaprijed su osuđeni na neuspjeh. Umjesto toga, ne koristite svoja poznanstva da bi dezinformisali i prepadali građane Crne Gore - već otplaćujte obaveze onako kako je to činila i prethodna Vlada“, poručio je Čavor.

Taj kredit, kako je kazao, nije uzet iz sumnjivih razloga.

„I "tajno i organizovano“, kao što je to uradila ova Vlada, već za infrastrukturni projekat vijeka u Crnoj Gori. Ali, šta o tome uopšte može znati neko za koga je kapitalni projekat - granični prelaz“, zaključio je Čavor.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније