Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

14. 04. 2021. 13:48 >> 13:48

BEČIĆ-ADAM

Belgija podržava evropski put Crne Gore

Nova parlamentarna većina ostaje dosljedna spoljnopolitičkom kursu Crne Gore, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić na sastanku sa belgijskim ambasadorom Konradom Adamom, dodajući da vjeruje da će Belgija nastaviti da podržava evropsku perspektivu Zapadnog Balkana.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić je visoko ocijenio bilateralne odnose i konstatovao važnost održavanja političkog dijaloga na najvišem nivou.

On se zahvalio na posvećenosti Belgije tokom učlanjenja u NATO i cjelokupnoj dinamici u procesu evropskih integracija, i ponovio da nova parlamentarna većina ostaje dosljedna spoljnopolitičkom kursu Crne Gore.

„On je sa ambasadorom Adamom podijelio stavove o izazovima i konkretnim rezultatima u poglavljima 23 i 24 i istakao najdublje uvjerenje da će Belgija nastaviti da podržava evropsku perspektivu Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju.

Bečić je zaključio da Crna Gora kao mala zemlja može biti uspješna priča jedino kao građansko društvo jakih institucija.

Adam je, kako se navodi, ukazao na značaj unapređenja konstruktivnog dijaloga, uz podstrek da vladajuća parlamentarna većina i opozicija kontinuirano sarađuju.

On je ocijenio da demokratske promjene predstavljaju „odgovornost i šansu“ i naglasio da je važno afirmisati političku debatu u parlamentu.

„Poseban akcenat dat je parlamentarnoj diplomatiji, uz obostrano očekivanje da će parlamenti doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu su grupe prijateljstva prepoznate kao mehanizam kooperacije od izuzetnog značaja“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније