Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 04. 2021. 20:28 >> 20:28
2

ŠKRELJA OCIJENIO

"Nestručan pristup Demokrata izmjenama Zakona"

Današnje saopštenje Demokratske Crne Gore o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu još je jedan knjiški primjer nestručnog i lakomog pristupa, koji je od samog početka uobičajena praksa u djelovanju vladajuće većine, saopštio je Luiđ Škrelja, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Ucijenjeni od strane Demokratskog fronta, prinuđeni da pristanu na sve i pokušavajući da se opravdaju - još su jednom unaprijed pružili podršku aktu o kojem se ni Evropska unija ni Venecijanska komisija nijesu izjasnile. Praveći se naivni i izražavajući nadu kako su izmjene zakona usklađene sa stavovima EK i Venecijanske komisije - iako je čitava javnost informisana kako njihovo mišljenje tek treba da uslijedi - ne vidimo ni da su bilo gdje u saopštenju pomenuti domaći pravnici, niti da se ista takva "nada" izražava u vezi konsultacija sa njima", navodi se u saopštenju Škrelje. 

Ističe da to tako ide kod "trulih kompromisa".

"Gromoglasno najavljivani tužilački zakoni spali su na izmjene jednog jedinog zakona, o kojima, kako smo doznali, mišljenje međunarodnih faktora tek treba da uslijedi. Puka improvizacija, skrojena isključivo zbog ucjena Demokratskog fronta i kako bi legendarni budžet nekad konačno bio usvojen, daleko je od bilo čega ozbiljnog. A jednako je ozbiljna i brojka zakonskih akata koje je aktuelna Vlada do danas uputila Skupštini. Od više su akata odustali nego što ih je uopšte i bilo na plenumu. I to je sve što se da reći o njihovoj ozbiljnosti i stručnosti", zaključuje Škrelja. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније