Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 04. 2021. 16:32 >> 16:33
10

IVANOVIĆ

"O CG ne mogu da odlučuju oni koji imaju drugu domovinu"

Činjenica da 2.700 birača u Herceg Novom glasa u dvije države je zabrinjavajuća, jer građani Crne Gore, shodno zakonu, ne mogu glasati u dvije države. Nemamo namjeru da detaljnije razmatramo tzv. dvojne birače, jer brojke dovoljno govore i potpuno je jasno kakav je njihov uticaj na proces izbora i demokratska prava koja pripadaju svim građanima koji poštuju zakon, saopštio je Petar Ivanović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Upravo zbog građana Crne Gore koji poštuju zakon, želimo poručiti da nijesmo daleko od situacije da stanje iz Herceg Novog postane praksa i na državnom nivou. To potvrđuju jasne namjere Vlade koje su samo trenutno osujećene otporom koji su pružili građani, uprkos nasrtajima, pritiscima i prijetnjama kojima su bili izloženi danima", navodi se u saopštenju.

Ivanović poručuje da o Crnoj Gori ne mogu da odlučuju oni kojima je Crna Gora rezervna domovina.

"Uostalom, ovaj plan etničkog inženjeringa star je koliko i nezavisnost Crne Gore. I tada su dolazili različiti navodno administrativni predlozi, koji su imali za cilj promjenu odnosa snaga na političkoj sceni i demografski inženjering koji je našem regionu donio samo nesreću. Planirano prekrajanje izborne volje nije dobro za početak izborne kampanje u Herceg Novom, a još manje za nastavak procesa demokratizacije crnogorskog društva", navodi Ivanović. 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније