Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTCG Portal ]

12. 04. 2021. 20:36   >>  21:37 14

JASAVIĆ

Uzavrela atmosfera zbog nove Vlade, ali i DPS-a

Crna Gora je stigla do uzavrele atmosfere zbog neodgovorne politike nove Vlade, koji ruši građanski koncept, ali je stigla i tamo gdje ju je DPS doveo sa svojim koalicionim partnerima i trulim kompromisima i simuliranjem reformi koje su morale da se dese, saopštila je advokatica Azra Jasavić. Ona je, u emisiji "Zumiranje" na TVCG, ocijenila da je aktuelna vlast mnogo gora od prethodne.

"Nije DPS sa svojim saveznicima jedina opozicija ovoj vladi, mi slobodni građani, koji imamo svoj integritet, jesmo suštinska opozicija i nama će se pridružiti svi oni koji su spremni da se bore za građansku Crnu Goru", kazala je Jasavić.

Ona je, komentarišući aktuelne auto-kolone patriota, kazala da je to slobodna, nova Crna Gora, koja, kako navodi, stvara svijet koji je u stanju da se suprotstavi svim svjetovima, a naročito "srpskom svetu".

"Jasno da su litije dovele u poziciju SPC da kadrira Vladu, to kadriranje je rezultiralo Vladom koju imamo, čiji je jedan od primarnih ciljeva da klerikalizuje Crnu Goru. To je, u osnovi, projekat koji ruši temelje građanske, multietničke, multikulturalne Crne Gore", ocijenila je Jasavić.

Navela je i da nacionalna Vlada ne odražava stanovništvo Crne Gore.

"Srpski nacionalizam ima za cilj da probudi ostale nacionalizme, i to je plan, to je projekat. Kad slabe građanske partije, onda slabi građanska Crna Gora, a kada jačaju nacionalne partije, onda se one vezuju za kvazi-matičnim državama. I onda crnogorska pravoslavna većina ostaje na brisanom prostoru i sa njom se manipuliše na način što joj se prekraja i prisvaja istorija, čak joj se i crkva prepisuje na imovinu u drugu državu", rekla je Jasavić za TVCG.

Akademik CANU Zuvdija Hodžić, predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, kazao je da duboko vjeruje da će se i iz ove krize izaći prava Crna Gora, u kojoj ima mjesta za sve.

"Opet smo pred izazovom da se moramo okupiti. Ništa se ne postiže ako nema borbe, otpora da se svojoj državi i svom društvu doprinese da bude bolje", kazao je Hodžić u "Zumiranju".

Na pitanje o negiranju Srebrenice, Hodžić je kazao da Vladimir Leposavić ne može biti ministar.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније