Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 04. 2021. 10:38 >> 10:39
10

RAKOČEVIĆ POZIVA

"Spajić i Leposavić da kažu imaju li dvojno prebivalište"

Član Glavnog odbora Socijaldemokrata Marko Rakočević pozvao je ministre Milojka Spajića i Vladimira Leposavića da, ukoliko su neistiniti, demantuju navode da imaju dvojno prebivalište, saopštio član Glavnog odbora Socijaldemokrata Marko Rakočević.

"Kako smo mogli čuti, dva ministra- Spajić i Leposavić imaju dvojno prebivalište, što je u direktnoj suprotnosti sa propisima, ali i namjerom Vlade da "očisti" birački spisak. Pozivamo zato dva ministra da odmah demantuju takve navode, ukoliko su neistiniti. Ako to ne učine, jasno je da ova Vlada ne samo otvoreno krši Ustav i zakone, već i otvoreno primjenjuje dvostruke aršine: dok građanima prijeti brisanjima iz biračkog spiska, u njoj sjede ljudi sa dvojnim prebivalištem", saopštio je Rakočević

Kako je dodao, ukoliko su tačni navodi, to dovoljno govori o "dobrim namjerama" sa kojima se krenulo u "uređivanje" biračkih spiskova.

"Krenuti u jedno ovako osjetljivo pitanje sa zadnjim namjerama, i pritom u svojim redovima imati one koji ne poštuju propise i državu Crnu Goru, zaista je vrhunac licemjerstva", kazao je Rakočević.

On je naveo da za malu Crnu Goru svako netransparentno "prebiranje" po biračkim spiskovima može imati presudan značaj i promijeniti izbornu volju.

"Posebno kad se to planira "provući" podzakonskim aktima i bez šire rasprave. Zato, Vlada neka sa "čišćenjima" krene od sebe, a sa građanima samo polako i bez zadnjih namjera", zaključio je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније