Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 04. 2021. 17:54 >> 17:55
2

ŽURIĆ

"Pravosuđe da ne podlegne Sekulovićevim neistinama"

Djelovanje ministra Sekulovića malo koga čudi, jer je ovakav nastup samo još jedan primjer prakse Vla-dine politike zamjene teza, plasiranja neistina i urušavanja građanskog društva u kojem se nalazimo, saopštio je član Predsjedništva DPS-a Aleksandar Žurić.

"Vlade koja je od danas počela otvoreno da prijeti građanima, kojoj se protive i koju su od danas otvoreno počeli da prozivaju i ministri koji u njoj sjede i kojoj je, po svemu sudeći, kraj sve bliže", navodi Žurić.

Istako je da ministar koji je pokazao da ne može da sprovede naopake naume ni kada časna policija kojom pokušava da "šefuje", ipak radije postiže dogovore sa svojim građanima.

"Ni kada nam po državi vršljaju lažne diplomate i zbog čega su građani već počeli da se pitaju i zašto ministar unutrašnjih poslova uopšte postoji", kazao je Žurić.

Kako ističe, sve to da bi se javio kako bi saopštio neistinu.

"Tako je danas besprizorni pokušaj ugrožavanja života učesnika skupa kod Nikšića, tokom kojeg je službenik Vlade Crne Gore, sa očiglednom namjerom pokušavajući da pregazi ljude, građanima nanio povrede, za Sekulovića - napad na službeno vozilo i kćerku premijera?!", pita Žurić.

Pravo je pitanje, ističe Zurić, šta, uprkos zabranama saobraćanja, članovi premijerove porodice rade na relaciji Podgorica - Nikšić.

"Zar za njih ne važe mjere, zbog kojih su navodno upravo danas zaustavljene hiljade građana koji su krenuli da izraze svoj stav zbog diskriminacije koju sprovodi ova Vlada? Još jedno je pitanje, kako to da premijer, prije nego što je utvrdio sve okolnosti događaja, sebi daje za pravo da prijeti građanima?
Umjesto za ministra, čiji istupi nijesu vrijedni ni prethodna tri pasusa, imamo poruku za građane - budite dostojanstveni i pamtite. I današnje prijetnje predsjednika Vlade i ovaj skandalozan pokušaj njegovog ministra, da vas natjera da ne vjerujete svojim očima, ukazuje da je riječ o kratkoročnoj i već dokusurenoj Vladi", navodi u saopštenju.

Iz DPS-a, kako kaže, pozivaju pravosuđe da ne podlegne pritisku koji Sekulović, propagirajući neistine, želi da stvori.

"Činjenično stanje treba utvrditi objektivno, na osnovu dokaza i izjava svjedoka sa lica mjesta, a ne putem politikantskih izjava ministra, koji mora znati da u Crnoj Gori iznad svega poštujemo i čuvamo i majke i kćerke i sestre, i svoje i političkih neprijatelja, ali i da ćemo se isto tako sa ne manjom emocijom boriti za svoju državu svim dozvoljenim sredstvima, i samo takvim sredstvima vas i pozivamo da se su-prostavite", zaključio je Žurić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније