Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 04. 2021. 16:39   >>  16:40 4

KRIVOKAPIĆ NA LISTI

Herceg Novi: Bokobran podržao "Crno na bijelo"

Organizacija Bokobran je odlučila da na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom podrži koaliciju Crno na bijelo, prevashodno zato jer su interesi Bokobrana zaštita životne sredine, obale, kao i zaštita kulturno-istorijske baštine“, kazao je član Građanske inicijative “Bokobran”, Miloš Krivokapić nakon potpisivanja Memoranduma o društveno-političkoj saradnji sa Građanskim pokretom URA.

Krivokapić, inače ekonomista, politikolog i građanski aktivista, koga je šira javnost upoznala tokom protesta pokreta “Odupri se”, podržavajući platformu “Crno na bijelo - Može Bokeški”, je istakao da pomenute teme moraju biti u fokusu građana, sa zajedničkim ciljem - dugoročnim razvojem.

"Mi u Bokobranu smatramo da životni prostor ne smijemo da gledamo kao plijen, već kao dio životne sredine koji treba da oplemenimo. U tom pogledu, ići će i naša saradnja sa platformom Crno na bijelo”, kazao je Krivokapić.

U ime hercegnovskog odbora URE, predsjednik Nikola Radman saopštio je da je cilj te partije da, kao nosilac platforme “Crno na bijelo”, proširi svoj opseg, ne samo kada je riječ o predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom već uopšte, čime se definiše i dugoročna i iskrena posvećenost građanima.

"Ovo je najbolji način da, zajedno sa udruženjem Bokobran, saradnju podignemo na veći nivo i građanima predstavimo naše planove i aktivnosti. Čimbenici koji su bili na čelu Herceg Novog, u posljednjih nekoliko decenija, nisu mnogo pažnje obraćali na ključne teme za razvoj našeg grada - zaštitu životnog prostora i okoliša u cjelini. Možete zamisliti kakve su bile njihove aktivnosti u tom pogledu, samo ako uzmete u obzir Tisovu gredu, gdje se godinama odlažu ogromne količine otpada, na način koji ugrožava životnu sredinu. Slična je nebriga i prema Opačici, jedinom našem prirodnom izvorištu, koje je od izuzetnog značaja za našu opštinu. Da i ne govorimo o velikom broju otvorenih septičkih jama, brodogradilištu Bijela i odlaganju grita, rijeci Sutorini i „Banjskom blatu“, koje je unazad decenijama trebalo da bude valorizovano. Zajedno sa organizacijom Bokobran, otvorićemo sva ova pitanja”, kazao je Radman.

Članica UO Bokobrana Antonela Stjepčević objasnila je da je ta građanska inicijativa nastala kao udruženje čiji je cilj promovisanje glasa nauke i struke.

,,Bokobran je bokeška organizacija, a njen upravni odbor čine članovi iz Herceg Novog, Kotora, Tivta i Budve. Herceg Novi, ali i cijela Boka, baštine izuzetne kulturne i prirodne vrijednosti koje su, ako ih budemo zaštitili na pravi način i njima pametno upravljali, bogata osnova za naš budući razvoj. U tom kontekstu, prilika da se Bokobran uključi u platformu Crno na bijelo, je odlična za naša nastojanja da dalje razvijamo naše ciljeve, među kojima je i formiranje regionalne Agencije za zaštitu prirodne i kulturne baštine Boke kotorske, kao naučno-stručnog tijela i buduće laboratorije i edukativnog centra. Moramo znati što imamo, pa onda svi skupa razmisliti šta s tim možemo napraviti”, zaključila je Stjepčević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније