Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 04. 2021. 13:17   >>  13:18 14

VLADA CG

Na dnevnom redu nema odluke o državljanstvu

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade Crne Gore nema Prijedloga izmjena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva. Iz Vlade je saopšteno da će se taj dokument naći će se na dnevnom redu Vlade kada se za to steknu proceduralni uslovi.

"Ovaj dokument naći će se na dnevnom redu Vlade kada se za to steknu proceduralni uslovi propisani Poslovnikom Vlade Crne Gore (članovi 15, 32 i 40), a koji podrazumjevaju da isti bude odobren od strane Sekretarijata za zakonodavstvo i Komisije za politički sistem, pa tek onda da bude upućen Vladi na razmatranje. Ovaj dokument biće iznijet pred Vladu na formalno-pravno besprekoran način, a sve prijedlozi koji budu u njemu biće isključivo u najboljem interesu građana Crne Gore", navodi se u saopštenju. 

Iz Vlade poručuju da su "najbolji interesi građana ključni cilj cjelokupnog djelovanja Vlade".

Izmjenama Odluke predviđeno je da se zakonitim boravkom može smatrati i privremeni, umjesto stalnog kako je dosad bilo definisano.

Podsjećamo, najava da bi Vlada mogla da raspravlja o toj odluci na današnjoj sjednici izazvala je burnu reakciju crnogorske političke javnosti.

Odlukom Vlade Crne Gore je predviđeno da Crna Gora može dobiti još 13 do 15 hiljada glasača koji imaju privremeni boravak, a sada su uglavnom državljani Srbije, Rusije i Bosne i Hercegovine.

Pripremljen je, takođe, i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta, koji bi za posljedicu imao oduzimanje biračkog prava oko 40.000 crnogorskih državljana iz dijaspore.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније