Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 04. 2021. 19:24 >> 19:30
5

MURATOVIĆ

"Demokrate nemaju petlju da glasaju za smjenu Leposavića"

Žalimo što je crnogorska javnost prinuđena da, nakon premijera Zdravka Krivokapića, svjedoči i afektivnim stanjima predstavnika Demokrata, saopštio je član Glavnog odbora DPS Crne Gore Boris Muratović.

"Od agresije koju njihovo članstvo emituje putem društvenih mreža, gdje su već postali predmet ismijavanja, do današnjeg saopštenja, iz nastupa Demokrata uočava se ozbiljna nervoza, što je - uzevši u obzir sve okolnosti - i logično. Zato ćemo afektu pripisati i njihove halucinacije o velikosrbima i komitama. To što vi nemate petlje da glasate protiv ministra čijim je nastupom zgrožena šira međunarodna zajednica, ipak, nema nikakve veze ni sa “velikosrbima” ni sa “komitama”", kazao je Muratović.

On je saopštio da je možda donekle pretjerano da radikalnom desnicom proglašava bilo koga partija koja je proistekla iz SNP, čiji su viđeniji članovi, kako je naveo, regrutovali pripadnike ozloglašenog Sedmog bataljona, "koja je bila aktivan sudionik kleronacionalističkih procesa, a čiji su taster-poslanici po direktivi dizali ruke i za nacionalističku Vladu i, recimo, za predsjednika skupštinskog Odbora za ljudska prava, o čijim “kosmopolitskim pogledima” ne treba trošiti riječi".

"To su vaši partneri - ne naši. Vi ste sa njima dio vladajuće većine - ne mi. Vi i oni zajedno nećete podržati smjenu ministra Leposavića - a ne mi. Znamo da nije lako, a mi vam nećemo stajati na muku. Za nas nikad nijeste bili ni predmet interesovanja - jer neko ko nikad nije imao stav, nije vrijedan toga. Svaki progresivan proces u ovoj državi iznijeli smo bez vas - i dok ste bili SNP i kad ste zamijenili dresove. Tako je bilo i kad smo obnavljali nezavisnost i kad smo uveli Crnu Goru u NATO. Tako će biti i ubrzo, kada ćemo vratiti državu u normalne civilizacijske tokove, iz kojih ste je vi i vaši partneri odvukli za svega četiri mjeseca", kazao je Muratović.

Kkao je naveo, dometi Demokrata, sa druge strane, ne idu dalje od emitovanja agresije po društvenim mrežama i besjeda po sahranama.

"Kao takvi – nijeste nikome ni prijetnja, ni ozbiljna politička struktura", saopštio je Muratović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније