Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 04. 2021. 20:18 >> 20:17
4

LALIČIĆ REAGOVALA

"Demokrate bježe od odgovornosti"

Nije dugo trebalo Demokratama da još jednom razotkriju šta se stvarno krije iza kulisa tobožnje njihove građanske politike, saopštila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Jovanka Laličić.

"Dok njihovi članovi afektivnim nastupima postaju atrakcija na društvenim mrežama, rukovodstvo Demokrata, umjesto da iskoristi priliku i da se jasno ogradi od nacionalističke politike DF, odlazi u njegov zagrljaj pod izgovorom da neće glasati za smjenu ministra Leposavića zajedno sa Demokratskom partijom socijalista", istakla je Laličić.

Demokrate neće, kako navodi, da se saglase oko tako esencijalnih pitanja sa najrespektabilnijom građanskom partijom u parlamentu, a hoće sa okorjelim nacionalistima, prodajući istovremeno međunarodnim partnerima svoju privrženost evropskim vrijednostima.

"Moglo bi se i razumjeti da Demokrate u svom ideološkom vakuumu zdušno zastupaju iskonstruisanu priču o navodnoj ugroženosti Srba i srpstva, jer je to stranka nastala iz tog miljea, ali je zaista neprihvatljivo da se otvoreno svrstava na stranu radikalnog nacionalizma, koji otvoreno ugrožava ljudska prava, uključujući i osnovno pravo na život, i negira najveći zločin na evropskom tlu u posljednjih sedam decenija", dodala je Laličić.

Uzaludno je, navodi dalje, aboliranje i relativizacija pozicije Demokrata time što se u režimskim medijima potencira da nije poznato kako će se o Leposavićevoj smjeni izjasniti Demokratska partija socijalista.

"Naš je stav sasvim jasan još od ministrovog odgovora na poslanička pitanja u Skupštini, nebrojeno puta ponavljan, i potvrđen podrškom interpelaciji i aktuelnoj građanskoj peticiji. Oni koji po ko zna koji put pokušavaju da pobjegnu od odgovornosti i neuspješno da zamaskiraju svoj stav, teško da mogu da se ovog puta sakriju iza naše partije", zaključila je Laličić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније