Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 04. 2021. 10:59 >> 10:59

DPS DANILOVGRAD

Ponosni na rad i rezultate lokalne vlasti

Na sjednici Skupštine opštine Danilovgrad održane 2. aprila 2021. godine, građani su kroz razmatranje Izvještaja o radu presjednice Opštine i radu organa i službi lokalne uprave, mogli još jednom da se uvjere ko radi za njihovo dobro, a ko brigu brine politikantskim floskulama i demagogijom, ocijenili su u Opštinskom odboru DPS-a.

Kako ističu opozicija je mogla da nađe samo neke, kako su kazali, estetske zamjerke na Izvještaj, a sve i da se neke stvari nijesu našle u njemu, potpuno su uvjereni u pravilno tumačenje sugrađana, kojima nije potreban dokument da bi vjerovali sebi i svojim očima.
 
"Privodi se kraju izgradnja stambene zgrade sa 68 stanova za potrebe Vojske Crne Gore na Rsojevici vrijedne 5,5 miliona eura. Određena je nova lokacija za penzionersku zgradu u čiju izgradnju će se uložiti 350.000 eura. Završena je prva faza rekonstrukcije objekta Umjetničke kolonije i okolnog galerijskog prostora u šta je investirano 81.000 eura. Vide građani i novu ogradu oko Gimnazije koja je koštala 41.000 eura. Treba li podsjećati na urađeno naše najmlađe sugrađane koji se igraju na novom dječjem igralištu u Pažićima, vrijednosti 20.000 eura. Svjedoče građani i intenzivnoj izgradnji bulevara Podgorica-Danilovgrad čija je vrijednost 29 miliona eura. U svim Mjesnim zajednicama je obavljena sanacija, nasipanje i asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih saobraćajnica u šta je uloženo 260.000 eura. Vrijedno smo radili na poboljšanju vodosnabdijevanja u gradu i u selima. U rekonstrukciju vodovodne mreže, izgradnju novih cjevovoda i poboljšanje tehničkih kapaciteta Vodovoda uloženo je 185.000 eura", navode u saopštenju DPS-a.

Pored značajne investicije u rekonstrukciju mHE Glava Zete (3,6 miliona eura) građani su, kako kažu, svjedočili unaprijeđenju elektro mreže kroz rekonstrukciju i izgradnju novih trafostanica, ali i ugradnju 862 betonska i drvena stuba i postavljanje oko 30 km samonosivog kablovskog snopa.

Kroz podršku ženskom preduzetništvu podržano je 11 projekata za šta je izdvojeno 20.000 eura, dok naši privrednici su pomognuti od IRF-a sa 6,4 miliona eura za projekte u Danilovgradu.

"Otvaranje marketa, pumpi i preduzeća direktna je posljedica odgovornog rada lokalne uprave koja je nizom odluka i procedura unaprijedila poslovni ambijent za šta je dobijen i Međunarodni sertifikat povoljnog poslovnog okruženja. Lokalna uprava nije to radila zbog priznanja i nagrada (a dobijena je i Međunarodna nagrada za lokalnu zajednicu sa najboljim poslovnim ambijentom u jugoistočnoj Evropi) već za dobrobit svih građana, prije svega otvaranje novih radnih mjesta", naglašavaju u saopštenju.

Poljoprivrednicima su isplaćene premije i subvencije resornog Ministarstva (872.000 eura), bespovratna podrška kroz IPARD program (721.000 eura) kao i podrška lokalne uprave za subvencije za otkup mlijeka, besplatnu žetvu, izdig i ugradnju solarnih sistema na katunima.

"Iznoseći samo dio ostvarenog u prošloj godini koju je obilježila pandemija i teški ekonomski i finansijski uslovi, želimo da rezultatima demantujemo zlonamjerne nastupe. Da se osvrnemo i na još jednu 'opasku' pojedinih opozicionih odbornika. Navodno brinući za dug Opštine Danilovgrad, koji smo uvijek transparentno i javno saopštavali, a koji iznosi 6,27 miliona eura (ili 339,7 eura po glavi stanovnika), zaboravljaju pojedini odbornici da je u posljednje dvije godine vraćeno preko 3 miliona eura duga. DPS ostaje privržena interesima svih građana, spremna da ostvarene rezultate suoči sa svim rezultatima opozicionih kolega", navode u saopštenju DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније