Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 04. 2021. 11:51   >>  11:53

DEMOKRATE BAR

Državne pare opet u partijskim džepovima

Demokrate Bar ukazale su na novo kršenje zakona od odbornika DPS-a u toj opštini, ovog puta na konkusu za idejno arhitektonsko rješenje objekta Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju. Kako objašnjavaju u u konkurenciji od 14 radova, posao je dodijeljen arhitektama od kojih je jedna odbornica DPS-a u barskoj Skupštini i istovremeno i predsjednica Odbora za planiranje, uređenje prostora i komunalno-stambenu djelatnost u Opštini Bar.

"Prvo mjesto na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje objekta Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju u Baru pripalo je radu prijavljenom pod šifrom SAD030, u konkurenciji od 14 radova. Autorima pobjedničkog rada na čiji žiro-račun će leći čak četiri hiljade eura su arhitekte Andrea Pajković, Dino Ličina i Senad Aručević. Pejaković je istovremeno odbornik u barskoj Skupštini i predsjednica Odbora za planiranje, uređenje prostora i komunalno-stambenu djelatnost u Opštini Bar. Zakon o sprječavanju korupcije sprječava javnog funkcionera da sklapa poslovnu saradnju odnosno pruža usluge organu vlasti u kojem javni funkcioner obavlja svoju funkciju. To nadalje znači, da bi bilo koji ugovor između odbornice Pajković lično odnosno njene firme i Opštine Bar bio apsolutno ništav i protivan Zakonu", objašnjavaju u barskim Demokratama.

Ukoliko se uzme u obzir da je predsjednik žirija odnosno predstavnik raspisivača (Opština Bar), Igor Milošević, glavni gradski arhitekta u istoj onoj Opštini u kojoj odbornica Pajković vrši dvije značajne funkcije, a i da se pritom radi o partijskim kolegama odnosno članovima Opštinskog odbora DPS-a Bar, onda, smatraju Demokrate, konstatacija da je sve proteklo "besprekorno anonimno" i bez "naginjanja" na onu ili ovu stranu prilikom odabira najboljeg rješenja, počinje da se topi kao lanjski snijeg.

"Ako se tome dodatno pridodaju i određene veze stručnih lica koji su obavljali administrativno-tehničke poslove u vezi sa konkursom sa jedne i sa druge strane odbornice Pajković, onda se sve više stvara slika kojom se može dovesti u pitanje, najblaže moguće rečeno, transparentnost čitavog konkursa, a što ne bi željeli ni mi, a sigurno ni građani odnosno kompletna zainteresovana javnost. Projekat dnevnog centra se previše dugo čekao da bi na ovaj način već na prvoj stepenici doživio sumnju u to da li je zaista pobijedilo najbolje projektno rješenje ili se radi o metodu obrta državnih sredstava u partijske džepove.
Bilo kako bilo, ovom konkursu neophodna je momentalna revizija nadležnih organa", poručili su u Demokratama Bar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније