Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 04. 2021. 09:57 >> 09:58
4

SD NIKŠIĆ

"Politička korupcija na ponovljenim izborima"

Rezultati ponovljenih izbora na biračkom mjestu Javljen, u Goliji, nijesu promijenili raspored mandata u lokalnom parlamentu, ali su pokazali mnogo toga, ocijenile su Socijaldemokrate Nikšića.

“Prvo, ovi izbori su očigledan dokaz političke korupcije. URA, koja je na tom biračkom mjestu prije tri sedmice, od 36 izašlih birača dobila nula glasova, ovog puta imala je čak 28. Dakle, sasvim je evidentno da su svi glasovi tada opozicionih koalicija na lokalnom nivou ciljano prebačeni ovoj partiji, tj. njihovoj listi, kako bi dobili još jedan mandat u lokalnoj skupštini koji, sasvim očigledno, nijesu zaslužili”, kažu u nikšićkom SD-u.

Bila su potrebna još četiri glasa koja su i 14. marta, kao i juče, na ponovljenim izborima, otišli koaliciji Evropski tim za Nikšić.

“I pored neviđenih pritisaka, prijetnji i ponuda, glasači naše koalicije pokazali su da se ne mogu zastrašiti i da nijesu na prodaju. Pa ipak, ovo biračko mjesto pokazalo je, jasnije nego ikad, ono što mi već dugo vremena tvrdimo – da je URA trojanski konj velikosrpskog projekta”, tvrde u SD-u Nikšić.

Jer kako drugačije, kažu, objasniti činjenicu da su im koalicije Za budućnost Nikšića i Mir je naša nacija poklonile sve svoje glasove na tom biračkom mjestu.

“Uz to su i konstituenti koalicija Za budućnost Nikšića i Mir je naša nacija, sudjelujući u ovakvom pokušaju prekrajanja izborne volje građanki i građana Nikšića, pokazali svoje pravo, nedemokratsko lice. Na kraju, ostaje nam da zaključimo samo jedno – plan tradicionalnih i prirodnih koalicionih partnera da oslabe koaliciju Evropski tim za Nikšić ponavljanjem izbora na ovom biračkom mjestu u potpunosti je propao. A glasači iz mjesta Javljen, sedam časnih i čestitih ljudi, poslali su URI poruku koja će zadugo odjekivati Nikšićem – nula ostaje nula čak i kada se izbroji 28 glasova”, zaključuju u SD-u Nikšić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније