Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 11. 2013. 19:46 >> 21:35

SA ĐUKANOVIĆEM

Tanok: Bio sam skeptik, pogriješio sam

Crna Gora je je u proteklih sedam godina ostvarila veliki uspjeh i izuzetan napredak,a najnoviji razvoj, naćiće odraza u i rezoluciji Evropskog parlamenta o izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru za 2013., kazao je člana Evropskog parlamenta i stalni izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Čarlsa Tanoka.

Tanok je tokom sastanka sa premijerom Milom Đukanovićem naglasio da je Crna Gora ostvarila dobre rezultate i u pogledu finansijske stabilnosti, napominjući da bi neki od makroekonomskih pokazatelja bili primjer i za neke evropske zemlje.

"Da ste me pitali prije sedam godina, da li će Crna Gora postići toliko mnogo, bio bih skeptičan, ali bi se pokazalo da nijesam u pravu", kazao je evropski izvjestilac predsjedniku Vlade.

Čarls Tanok je pozdravio ulogu Vlade u pogledu snaženja nezavisnosti i profesionalnosti pravosuđa, što predstavlja značajan korak u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i jačanju vladavine prava.

Predsjednik Vlade zahvalio je izvjestiocu Evropskog parlamenta na pozitivnim ocjenama o napretku Crne Gore ističući da su integracije ključni prioritet crnogorske državne politike. Integracija Crne Gore i regiona u EU,a naročito u NATO, predstavljaju garant razvoja, regionalne bezbjednosti, ali i ekonomskog prosperiteta.

"Dobar tempo integracija Zapadnog Balkana , bio bi blagotvoran za sve, za nas,ali i za EU i NATO", kazao je premijer Đukanović.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Vlade, razmijenili mišljenja o daljoj realizaciji evropske i evro-atlantske agende i aktuelnim prilikama u regionu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније