Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 04. 2021. 08:28 >> 08:29
3

GLASANJE DO 20H

U Javljenu otvoreno biralište za ponavljanje izbora

U golijskom selu Javljen u nikšićkoj opštini danas se ponavlja glasanje za lokalne izbore održane 14. marta, a na biračkom mjestu broj 82 bilo je upisano 40 birača.


Predsjednik Biračkog odbora u Javljenu, Filip Višnjić, rekao je agenciji Mina da je shodno propisima biralište otvoreno u sedam sati, a biće zatvoreno u 20 sati.

Ponavljanje izbora u Javljenu tražio je Građanski pokret URA uz obrazloženje da je bilo neregularno, jer je nakon zatvaranja biračkog mjesta nedostajao štampani izvod iz biračkog materijala.

URA se žalila Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK), koja je prigovor odbila kao neosnovan, kao i Državna izborna komisija (DIK). Prigovor je usvojio Ustavni sud, koji je naložio da se nepravilnost ispravi ponavljanjem izbornog postupka.

Birači u Javljenu izjašnjavaće se o povjerenju za liste četiri koalicije i dvije partije.

Na izborima učestvuju koaliciona lista Evropski tim za Nikšić, Narodni pokret - Za vaskrsenje Nikšića, Socijaldemokratska partija Crne Gore Srcem za Nikšić, Za budućnost Nikšića, Koalicija Crno na bijelo – Može Nikšić i Demokrate Mir je naša nacija - Zaokruži slobodu.

Od 40 upisanih birača u Javljenu 14. marta glasalo je 36, a najveću podršku ili 16 glasova, dobila je koalicija ”Za budućnost Nikšića”.

Narodni pokret Miodraga Davidovića bio je dobio devet glasova, ”Evropski tim za Nikšić” šest, a pet koalicija ”Mir je naša nacija”.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније