Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 11. 2013. 16:39 >> 16:39

IZBORI

Milić: Bez SNP-a neće biti vlasti u Cetinju

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, kandidati za odbornike za Skupštinu Prijestonice Cetinje i nosilac izborne liste SNP, Slobodan Čavor, povodom 200 godina od rođenja Petra II Petrovića Njegoša, posjetio njegovu rodnu kuću na Njegušima.

„Prije tačno 200 godina, 13.novembra 1813. godine, ovdje ispod Lovćena  rođen je čovjek-genije! Rođen je Petar II Petrović Njegoš, pjesnik, vladika i vladar Crne Gore. Svojim grandioznim djelom nastavio je misiju slavnih predhodnika, prije svega svog strica Svetog Petra Cetinjskog, stvarajući crnogorsku državu, koja će kasnije, za vrijeme Kralja Nikole doživjeti i svoje međunarodno priznanje“, istakao je Milić na Njegušima.

Milić je naglasio da je  u izbornom programu SNP jasno naznačeno da će se u narednom periodu, čuvajući uspomenu na Njegoša i Dinastiju Petrović, kao i zbog činjenice da se bez SNP neće moći formirati vlast u Prijestonici, između ostalog, konačno pristupiti sanaciji kuće Svetog Petra Cetinjskog na Karuču i zimovnika “Ljeskovac” Kralja Nikole na Rijeci Crnojevića, koji je Predsjednik SNP zajedno sa saradnicima, na dan Njegoševog rođenja takođe posjetio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније