Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 03. 2021. 11:14 >> 11:14
5

UCG

Pozivanje na prošlost produbljuje podjele

Ujedinjena Crna Gora sa čuđenjem, ali i razumijevanjem namjere, prati svakodnevno i sinhronizovano odvlačenje pažnje domaće javnosti u prošlost po kojoj se, kako navode, vršlja i prebira iz različitih razloga, ali sa istim ciljem - zadržavanjem cimentiranog stanja i davno nametnutih podjela.

Kako ističu u saopštenju, zapanjujuće je s koliko žara sadašnja opozicija vuče u polemike stare i po nekoliko decenija, pa i čitavo stoljeće. Od toga je samo gore uplitanje dijela diplomatskog kora u davne priče i bez imalo takta.

"Očekujemo od Vlade, bez obzira na pojedinačno političko iskustvo ili neiskustvo, da se čvrsto drži uređivanja sadašnjice i preduslova za budućnost, nepristajući na razvlačenje po temama u kojima nas je robovski držao DPS. Aktuelni predsjednik Vlade je u svojstvu nosioca liste ZBCG već prvog septembra potpisao sporazum za dvojicom lidera sadašnje vladajuće većine koji nam je ispostavljen kao uslov bez kojega se ne može naprijed. Tada nijesmo konsultovani, ali smo prihvatili i uzroke i posljedice toga čina i pored svega dali podršku Vladi. Očekujemo da se svi skoncentrišemo na oporavak zemlje i njeno izvlačenje iz ekonomskog, socijalnog i prije svega zdravstvenog kolapsa", naglašavaju u Ujedinjenoj Crnoj Gori.

Kako dodaju, ničim ne smijemo dodavati barut i municiju praznim političkim puškama DPS-a, koji se prefarbao u komitske boje puštajući na volju svojim odavno skrivanim naumima da Crnu Goru trajno i duboko razdijeli.

"Šta misle o devedesetim i o učešću sada komitizovanog DPS-a u njima građani su rekli na izborima 30. avgusta. Stavljena je tačka.
Tražimo posvećenost, a ne pojedinačna pojašnjavanja iz Vlade onoga što nije tema. Ne doprinosimo suludim politikama, jer je pred nama ranije iskopani ponor koji se mora preskočiti. Vlada i naša parlamentarna većina treba da se dogovore oko tužilačkih zakona i budžeta, a sve ostalo da ostavimo iza sebe. Proces demontaže DPS-ove kleptokratske vlasti je zastao, a i onako, nije išao željenim tempom. Na najodgovornijim mjestima u društvu i dalje su pojedinci koji sprovode staru, poraženu politiku. Nemamo vremena za čekanje", smatraju u Ujedinjenoj.

UCG bi, ističe, radije čula i od dijela diplomata kako da se kroz očekivanu solidarnost izađe iz ropca pandemije korona-virusa.
Ambasadoru Njemačke je očigledno lakše da se bavi nagađanjima i znakovitošću grafita u Podgorici, Beranama i Nikšiću, da iz pretpostavki izvlači egzaktne zaključke, nego da nas umiri optimizmom o proširenju ili konačno funkcionalnim Covax programom.

"Pokušaja imenovanja ulica je samo neuspio pokušaj spriječen odgovornom političkom akcijom vladajućih stranaka u CG, prije bilo čije intervencije, i to bi uvaženi ambasador Veber morao znati. Skrnavljenje džamija grafitima u istom trenutku kada su se pojavili, osudili smo svi i jasno i konkretnim akcijama stavili do znanja da počinioci moraju biti procesuirani. I to bi morao znati gospodin Veber. Zabrinutost Roberta Vebera zbog pravca kojim se Crna Gora trenutno kreće kao država i društvo mnogo je manja od naše zabrinutosti za zdravlje stanovništva i prilično sebično držanje EU prema našem regionu kada je u pitanju raspodjela vakcina protiv Kovida-19", navodi se u saopštenju.

O zabrinutosti zbog jačanja ultra desnice u SR Njemačkoj, kako su dodali, neće ovoga puta, jer bi nas ta briga s pravom odvela u neku ne tako davnu, a strašnu i mučnu prošlost.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније