Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda ]

29. 03. 2021. 18:49 >> 18:49
14

ŽUSTRO U SKUPŠTINI

"Zloupotreba žrtava" i "zaštita monstruma"

Genocid u Srebrenici bila je tema žučne rasprave u parlamentu između poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića i Prave Crne Gore Marka Milačića.

Milačić je, u okviru postavljanja pitanja ministru poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Aleksandra Stijovića, kazao da Ibrahimović zloupotrebljava žrtve Srebrenice da bi se prikrilo ovdašnje nepočinstvo i kriminal.

"Nijesam upoređivao zločin u Srebrenici i Vektru Jakić, već sam rekao da kroz zloupotrebu zločina prema njegovom narodu želi da prikrije kriminal. Gdje je Ibrahimović bio sve ove godine kao koalicioni partner Mila Đukanovića da govori o Rezoluciji o Srebrenici. Jesam li ja imao neku vezu sa Srebrenicom, ili njegov koalicioni partner? Jesam li ja doturao gorivo, ili Đukanović? Jesam li ja huškao ratom 90-ih, ili Ibrahimovićev koalicioni partner? To je najveće moguće licemjerje prema vašem narodu. Strašno je što radite ovih dana", rekao je Milačić.

Ibrahimović je rekao da nije u pitanju nikakva zloupotreba zločina, poručujući Milačiću da nema prava da drži lekcije u parlamentu.

"Ja razumijem nervozu, znaju da su u krivu i da se istina ne može sakriti. Razumijem nervozu nove vlasti - čuli su sa svih međunarodnih adresa da se desio genocid u Srebrenici. Zar je toliko teško reći: "Da, u krivu smo bili. Desio se zločin u Srebrenici". Ovo nije nikakva zloupotreba. Zar treba da nas vodi nešto što se desilo 90-ih da ne priznamo ono što je bilo", upitao je Ibrahimović.

On je istakao da se Bošnjačka stranka nikada nije vodila kalkulacijama ili emocijama za neki interes.

"To i vi znate i 2016. kad ste ponudili mjesto premijera, rekli smo: "Ne - idemo onim pravcima koji su građani odabrali - slobodne, multietničke, nezavisne Crne Gore. Crne Gore koja daje jednake šanse svima", naglasio je Ibrahimović.

On smatra da nije dobar put Vlade koja ostaje pri stavu ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

"Ne možemo se inatiti sa istinom. Onaj koji se svađa sa istinom uvijek će biti poražen. 'Ajmo zajedno da pravimo bolje društvo. Preskočimo prvu ljestvicu demokratije u Crnoj Gori - desio se genocid u Srebrenici, stradali su nevini ljudi zbog nacional-fašističke ideologije. Još jednom pružam šansu - nemojte štititi ubice djece. Vi ovakvim izlaganjem štitite ubice i monstrume koje su ubili dijete od nepunih godinu dana. Pružimo ruke jedni drugima, okrenimo se civilizacijskim vrijednostima, to ne zaslužuju ni građani Crne Gore", poručio je Ibrahimović.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније