Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 03. 2021. 15:40 >> 15:42

BOGDANOVIĆ-TIMONIJE

Značajna uloga DPS-a u evropskoj agendi CG

Rezultat ostvaren na izborima u Nikšiću, koji prevazilaze lokalni karakter, ukazuje na stabilnu i dominantnu ulogu DPS-a na političkoj sceni Crne Gore i ispravnost evropske agende koju partija zastupa, saopštio je generalni sekretar Demokratske partije socijalista Aleksandar Bogdanović.

Bogdanović se danas sastao sa Kristijanom Timonijeom, ambasadorom Francuske u Crnoj Gori.

Sastanak je bio prilika da se razmijene informacije o aspektima društveno političkih procesa u Crnoj Gori.

Bogdanović je, uz želje za uspješnim obavljanjem diplomatske misije u Crnoj Gori, zahvalio na kontinuranom interesovanju Francuske, i Timonijea lično, za stavove DPS-a kada su u pitanju aktuelna dešavanja.

Podsjećajući na rezultate koje je DPS postigla u prethodnom periodu dok je bila konstituent vlasti, među kojima su najznačajniji obnova nezavisnosti i članstvo u NATO, Bogdanović je istakao da je DPS partija koja istinski ostaje posvećena evropskom sistemu vrijednosti, što se pokazalo i u periodu od 30. avgusta, od kada DPS djeluje kao opoziciona partija.

Dodao je da to potvrđuju sva dešavanja koja su uslijedila nakon parlamentarnih izbora u kojima je DPS pokazala snažan demokratski kapacitet, kroz maksimalan doprinos mirnoj tranziciji vlasti i spremnosti da kohabitira sa novom parlamentarnom većinom.

On je istakao da rezultat ostvaren na izborima u Nikšiću, koji prevazilaze lokalni karakter, ukazuje na stabilnu i dominantnu ulogu DPS-a na političkoj sceni Crne Gore i ispravnost evropske agende koju Partija zastupa.

Šef diplomatske misije Kristijan Timonije je pozdravio reformske procese DPS-a i dostignuća postignuta u demokratskim procesima.

Ukazao je na značaj kohabitacije u kojoj političke partije imaju ključnu ulogu, kako bi se obezbijedila funkcionalnost sistema.

Tim povodom Timonije je poručio da promjene ne bi trebalo da ugroze put evropske integracije Crne Gore, te da to treba da bude interes svih društveno-političkih aktera u zemlji.

Francuski ambasador je upoznao Bogdanovića sa aktuelnim projektima koje Ambasada realizuje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније