Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 03. 2021. 15:06   >>  15:06 4

NIKOLIĆ

"Leposavić podstiče ekstremni šovinizam"

Ministar Vladimir Leposavić po drugi put je relativizovao i negirao genocid u Srebrenici, i svojim licemjerjem ponovo udario na žrtve i njihove najbliže. U pokušaju da izbjegne političku kaznu, izvrće sopstvene riječi i sa pozicije ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, podstiče ekstremni šovinizam.

"Kao pravnik, Leposavić bi umjesto što u pojam zločina uvodi ravnotežu, morao da zna da je jedan od razloga za osnivanje sudova koji sude pojedincima, suprotstavljanje konceptu kolektivne krivice. Nedopustiv odnos Leposavića prema najvećem zločinu poslije Drugog svjetskog rata ne čudi, jer je dotični ministar u vladi Zdravka Krivokapića koji je svoj odnos prema Srebrenici pokazao još 1999. godine kada je bio u špaliru za doček međunarodnog teroriste i nacionaliste Nikole Kavaje u kući Milete ,,Čiče” Pavićevića na Draču u Podgorici, kojem su prisustvovali članovi Šešeljeve Radikalne stranke i četničkih udruženja. Na zidu iza Krivokapića tada su bila istaknuta sva četnička znamenja, ali i velika slika Radovana Karadžića, osuđenog ratnog zločinca", navodi se u saopštenju Nikolića.

Ističe da se upravo u ideološkoj orijentaciji Krivokapića "nalazi razlog zašto premijer već danima ne odgovara na poziv raznih političkih, društvenih i međunarodnih činilaca da se vlada jasno odredi prema stavovima svog ministra".

"Zato ne čudi zabrinutost i upitanost ključnih aktera međunarodne zajednice, kuda to ide Crna Gora sa ovakvom vladom", zaključuje Nikolić. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније