Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

27. 03. 2021. 20:09 >> 20:11
5

NIKOLIĆ

"URA sinonim licemjerja"

Građanski pokret URA je, naknadnim reagovanjem na izjavu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića o genocidu u Srebrenici, još jednom dokazao da je najlicemjerniji politički subjekt na crnogorskoj političkoj sceni svih vremena, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Poslanik te partije Miloš Nikolić kazao je da je reagovanje GP URA došlo više od 24 sata nakon Leposavićevog negiranja genocida u Srebrenici i osporavanja legitimiteta Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu.

„Ne samo da su kalkulisali punih 24 sata kako da reaguju na javni šovinizam ministra pravde koji je obrukao Crnu Goru u međunarodnim razmjerama, već su poslanici URA mirno i spokojno u parlamentu slušali Leposavićeve stavove, bez potrebe da se ograde ili na bilo koji način pokažu svoje nesaglasje“, naveo je Nikolić.

Prema njegovim riječima, vrhunac licemjerja predstavlja činjenica da je funkcionerka GP URA Tatjana Bečanović, prije šest mjeseci na RTCG, uradila isto što i Leposavić

„Dakle javno negirala genocid u Srebrenici i relativizovala presudu Haškog tribunala, da bi nakon toga bila nagrađena prvim mjestom na izbornoj listi na izborima u Nikšiću“, dodao je Nikolić.

Zato, kako je naveo, u DPS-u s pravom očekuju da se među sinonime pojma licemjer uvrsti i riječ URA.

Podsjećamo, Iz GP URA kazali su da bez jasne osude genocida u Srebrenici ne može biti napretka u prevazilaženju ružne prošlosti.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније