Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina-business

25. 03. 2021. 16:18   >>  16:18

REAGOVANJE DEMOKRATA

Politika zapošljavanja zasnovana na kompetentnosti

Politika nove parlamentarne većine je, što se zapošljavanja tiče, isključivo zasnovana na kompetentnosti, znanju, čistim rukama i volji da se radi u interesu građana, što će novo rukovodstvo Elektroprivrede (EPCG) i dokazati, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada Aleksandar Božović je, reagujući na izjavu člana Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Andrije Klikovca, kazao da je očigledno da je “strah ušao pod kožu onima koji su tri decenije u državnim kompanijama gradili svoja mala carstva i iz takvog sistema instalirali nedodirljive i moćne”.

“Pokušaji javnog linča kolege Nikole Rovčanina od radikalnih struktura parlamentarne opozicije, a u cilju degradiranja njegove ličnosti, kao i činjenice da je funkcioner Demokratske Crne Gore, potpuno su razbijeni u sudaru sa bedemom istine i pravde koja je na strani poštene, časne i pomirene Crne Gore”, naveo je Božović.

Klikovac je ranije danas, komentarišući izbor Rovčanina za izvršnog direktora EPCG, kazao da on nema iskustva u energetskom sektoru i da na tu poziciju dolazi nakon rada u lokalnom pljevaljskom Vodovodu.

Božović je poručio da svi znaju da je oko EPCG bila podignuta strujna ograda za sve koji nijesu bili bliski DPS-u.

“Vi ste posljednji koji možete da pričate o partijskom zapošljavanju i stručnosti, jer ste bezobzirno zloupotrebljavali položaje za istu stvar za koju, paradoksalno, optužujete novu parlamentarnu većinu. Vaš donator, Đoko Krivokapić, je tri godine obavljao dvije funkcije istovremeno i bio plaćen za obje”, dodao je Božović.

Prema njegovim riječima, Krivokapić je pokrivao mjesto predsjednika Odbora direktora EPCG, dok je, paralelno, po osnovu članstva u Odboru direktora Prve banke ostvario 33 hiljade eura.

“Dosadašnji izvršni direktor EPCG, Igor Noveljić, član je Glavnog odbora (GO) DPS-a. Da ne govorimo o vašem kadru koji pokriva i po dvije pozicije unutar sistema EPCG. Osim toga, Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) je utvrdila da je Krivokapić kršio zakon o sprječavanju korupcije i nezakonito prihodovao. Nadležni organi tek treba da utvrde i to kako je Krivokapić upravnu zgradu Boksita podveo pod hipoteku Prve banke radi uzimanja bespotrebnog kredita”, naveo je Božović.

On je poručio da nije primijetio da se Klikovac bunio protiv bilo čega od nabrojanog.

“Bunite se sada kada časni i ničim kompromitovani ljudi dolaze na iste pozicije. Osim toga, o partijskom osvajanju EPCG pod vašom upravom dovoljno govori i to što je predsjednik Odbora direktora EPCG član Odbora direktora Prve banke”, zaključio je Božović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније