Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 03. 2021. 18:16 >> 18:23
14

"FOTO IZ 2018."

URA: Prijava protiv "Montenegro International"

Građanski pokret URA podnijeće prijavu pred nadležnim tužilaštvom za krivično djelo lažno prijavljivaje protiv NVO "Montenegro International", nakon što je ta NVO danas iskoristila fotografiju iz privatne arhive potpredsjednika Građanskog pokreta URA Filipa Adžića nastalu u januaru 2018. i tužilaštvu i javnosti je predstavila kao dokaz za lažno prijavljivanje protiv NN lica iz Ure.

Podsjetimo, NVO Montenegro International podnijela je danas krivičnu prijavu državnom tužilaštvu protiv Seada Sadikovića i NN lica iz Građanskog pokreta URA zbog sumnje da su počinili izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, izazivanje panike i nereda, nasilničko ponašanje, kao i podstrekavanje i povredu ugleda Crne Gore.

"Naime pomenuta NVO je sliku koja je nastala 15. januara 2018. u Bijelom Polju, što je javno dostupno na Fejsbuk profilu potpredsjednika Ure, iskoristila za prizemno blaćenje Građanskog pokreta URA i povezala je sa napadom na novinara Seada Sadikovića. Ta NVO ustvrdila je da je slika nastala istog dana kada je Sadiković prebijen i da je dokaz da je prebijanje Sadikovića iscenirano od strane NN lica iz Ure u saradnji sa samim Sadikovićem", pojašnjavaju iz Ure.

Ukazuju da nije namjera da se obračunavaju sa NVO sektorom, ali da svi akteri javnog života moraju imati odgovornost, naročito u delikatnim situacijama kao što je napad na novinara.

Iz Ure ponavljaju da je fotografija nastala 15. januara 2018. i to neposredno nakon jednog od intervjua njihovog predsjednika, Dritana Abazovića, u autorskoj emisiji "Bez granica", novinara Seada Sadikovića.

Kažu i da će nadležni iz NVO "Montenegro International" svoje tvrdnje, koje su krivično djelo, morati da obrazlažu kod nadležnih institucija.

"Pozivamo brojne aktere javnog života da ne relativizuju napad na novinara Seada Sadikovića i na taj način podstiču agresiju, nasilje i netrpeljivost. Posebno apelujemo na opozicione partije predvođene DPS-om (njihove medije, angažovane analitičare, pravnike, udruženja, NVO) da se oštro ograde od ovakvih incidenata i relativizacija napada na novinare, posebno imajući u vidu da jedan od napadača na Sadikovića dolazi iz porodice lokalnog funkcionera DPS-a u Bijelom Polju", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније