Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 03. 2021. 16:59 >> 18:31

ZAVRŠENE KONSULTACIJE

Ambasadori se vraćaju na dužnost

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, državni i generalni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova Ljubomir Mišurović i Milica Perišić održali su danas drugi krug konsultacija sa diplomatsko-konzularnim predstavnicima Crne Gore, saopšteno je iz Vlade Crne Gore. Kako je saopšteno, nakon sastanka, ambasadori, šef Stalne misije i generalni konzuli vratiće se u zemlje prijema gdje će nastaviti da obavljaju svoje dužnosti.

Sastanku u prisustvovali ambasadori Aleksandar Moštrokol (Mađarska), Goran Poleksić (Rumunija), Milorad Šćepanović (Rusija), Dragica Ponorac (Ukrajina), Ivan Ivanišević (Francuska), Periša Kastratović (Turska), Ivan Leković (Belgija), šef Stalne misije pri NATO (Belgija) Dubravka Lalović, kao i generalni konzuli Željko Stamatović (SAD-Njujork) i Ivana Đukanović (Njemačka-Frankfurt).

"Tokom konsultacija bilo je riječi o prioritetima i profesionalizaciji diplomatske službe, sa fokusom na jačanje ekonomske diplomatije, intenziviranje procesa evropske integracije, kao i unapređenje bilateralne i multilateralne saradnje u skladu sa vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore", saopšteno je iz Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније