Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

16. 03. 2021. 15:30 >> 22:57
28

VUJOVIĆ

U Nikšiću skoro 1.000 birača upisanih i u Srbiji

Predsjednik Upravnog odbora CeMI-ja, Zlatko Vujović, smatra da je u Nikšiću zabilježen najgori izborni proces u Crnoj Gori. Pored kršenja propisa, Vujović ističe da je u biračkom spisku za Nikšić gotovo hiljadu birača koji su upisani u birački spisak Srbije. “Kompletno okruženje, sve što se dešavalo, nanijelo je najveću štetu građanima", kazao je Vujović.

"Čini mi se da Crna Gora ide unazad, kada je riječ o izbornom procesu. Ono što se radilo u Nikšiću je možda i najgorni izborni proces ikad sproveden u Crnoj Gori. Vidjeli smo uticaj spoljnog faktora, aktera, prije svega iz Republike Srbije i Republike Sprske, ali i primjere dolaska aktivista iz opština na sjeveru Kosova. Uglavnom je sva ta pomoć išla jednom političkom bloku - za budućnost Nikšića", kazao je Vujović.

Ističe da smo prvi put imali situaciju da su, sem novca, u predizbornu kampanju ušli aktivisti, ali i mediji koji su, kako navodi, bili pod kontrolom vlasti u Beogradu.

"Sve ono što se dešavalo u predizbornoj kampanji, nanijelo je štetu građanima Nikšića jer oni moraju nastaviti da žive bez obzira ko je na vlasti, a prilično su narušeni međuljudski odnosi u samoj opštini", istakao je Vujović.


Vujović je rekao da se može utvrditi ko je fotografisao glasački listić, koji je objavio jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević, jer na svakom listiću postoji broj.

“Isto ovo što smo mi radili na provjeri biračkog spiska može da uradi i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ovdje se otvara i pitanje dvojnog državljanstva”, kazao je Vujović.

Kako je naveo, pitanje je da li će državni organi pokrenuti procedure i oduzeti pravo glasa onima koji su ga nezakonito stekli u Crnoj Gori.

Vujović je ocijenio da će postojati određene tenzije, ali da će na kraju ipak biti formirana vlast u Nikšiću.

Tanja Perović, TVCG

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније