Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 03. 2021. 08:53 >> 08:55

PzP TVRDI

"Vukšić pokušao da obmane poslanike"

Iz Pokreta za promjene su se zahvalili VD direktoru ANB-a Dejanu Vukšiću i Predsjedniku Odbora za odbranu i bezbjednost Milanu Kneževiću što su, kako su kazali, svojim izjavama, omogućili PzP-u da nastavi javno raskrinkavanje dešavanja u ANB-u i odnosa Vukšića prema Odboru za odbranu i bezbjednost, a da ne krši Zakon o parlamentarnom nadzoru.

Iz te stranke su kazali da je obaveza šefa ANB-a na kontrolnom saslušanju pred Odborom je da govori istinu. 

"Posebno o okolnostima koje su vezane za njegovu podobnost, karakter i odnose sa strukturama organizovanog kriminala koje predstavljaju najveću opasnost za nacionalnu bezbjednost", navodi se u saopštenju.

Nedopustivo je, kažu da V.D. direktor ANB-a na pitanje, da li je njegova advokatska kancelarija zastupala suprugu jednog od šefova narko klana, odgovori sa “ne znam”, “ne sjećam se”, “provjeriću u kancelariji”.

"To nije odgovor, nego neistina i pokušaj obmanjivanja najvažnije institucije za civilnu, demokratsku kontrolu ANB. Ako Vukšić misli da je odgovor na pitanje, da li je advokat odbjeglog visokopozicioniranog vođe narko klana, da “nije” , “i da su to novinarske insinuacije” adekvatan odgovor, mi tvrdimo da nije, već da je Vukšić izrekao još jednu neistinu o vezama sa jednim od najopasnijih narko klanova Evrope. Priroda odnosa i veza advokata Vukšića sa šefovima narko klana, je takva da se on po profesionalnim kriterijumima može smatrati kao vrlo važan član klana. Na Sicilije se takav status naziva konsiljere", navodi se u saopštenju.

Iz PzP-a dodaju da, kao su kazali, "ovakav neprihvatljiv odnos Vukšića prema poslanicima i Parlamentu, pokušaji obmanjivanja i iznošenje neistina, izbjegavanje odgovora, kao i njegovi neprihvatljivi stilovi života i poroci kojima je sklon, najslikovitije govore o njegovom karakteru koji ga diskvalifikuju kao direktora ANB-a".

"Dešava se i u drugim Parlamentima, mnogo razvijenijih demokratija, da šef obavještajne agencije govori neistine, ali kada se to konstatuje i dokaže, odmah podnosi ostavku ili biva smijenjen", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније