Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 03. 2021. 15:16 >> 15:19
6

"MIR JE NAŠA NACIJA" U HUMCIMA

"Nikšićani neće dozvoliti da gradom upravljaju kriminalci"

Nikšićani su hrabri ljudi, ljudi čistih namjera i ruku, koji žele poštenu i odgovornu vlast i neće dopustiti da Nikšićem vladaju kriminalne horde, već poštena i odgovorna vlast kojoj će sloboda, pravda i javni interes građana biti na prvom mjestu, poručili su predstavnici karavana Koalicije, "Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić", koji su danas posjetili naselje Humci.

Nosilac liste Momo Korivica je naglasio da čišćenjem grada od korupcije i zloupotreba institucije će biti sposobne da se posvete riješavaju ekoloških, infrastrukturnih i svih drugih problema.

"Poslije 14. marta se isto trebamo sretati kao sugrađani, ne da bilo ko u novoj vlasti i novom rukovodstvu gleda sa visine građane, već da zajedno sa vama riješava probleme. Da budete uključeni, da možete slobodno doći u Opštinu, da iznesete svoje probleme i da ih zajednički riješavamo - to je opština po mjeri građana i to je naš osnovni prioritet“, poručio je Koprivica.

Gordana Radović je istakla da potiče iz ovog kraja i da joj je samim tim i poznata problematika ovog dijela grada.

"Mi smo danas ovde sa jednim jasnim ciljem - da sačuvamo mir u ovom gradu, da živimo svi u miru zajedno jedni sa drugima i da se okrenemo ekonomskom oporavku grada. Naš krajnji cilj jeste da pokrenemo određena radna mjesta u Nikšiću, da otvorimo prozvodne pogone, da otvorimo industrijsku zonu. Naš plan je da očistimo grad od otpada, da očistimo fasade i da ne dozvolimo da naši najmiliji odlaze iz Nikšića zato što nemaju ovde perspektivu", kazala je Radović.

Predsjednik Demokratske Crne Gore i Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, smatra da je potrebno da nestane diskriminacija, da se djeca ne ugledaju na kriminalce, narko - dilere i tajkune i da im uzor bude ono što su uvijek u zdravim društvima bili ugledni profesori, naučnici, kulturni radnici, sportisti i gradonačelnici, a ne oni koji se u tamnim sobama sastaju i dogovaraju kako ucijeniti, pritisnuti i kako tender namjestiti.

"Toga više nema. To mogu da zaborave. I ako su neki iz Splendida došli i ovih dana se sjetili Nikšića i nikšićkih naselja, i ako obilaze određena domaćinstva, poruka im je jasna - Nikšić i Crna Gora su slobodu nakon 30 godina udahnuli 30. avgusta! Ta sloboda će se još jače, još bolje i još vidljivije udahnuti 14. marta i tog dana ćemo udariti pečat svemu onome što treba Nikšiću i što treba Crnoj Gori. Ne da bi se dijelili, ne da bi se svađali, ne da bi se vraćali u '41, '91, '18. ili bilo koju drugu godinu - mi gledamo naprijed, mi težimo boljem sjutra, jer ova djeca to zaslužuju. Nikšić i Crna Gora neće biti podanička, niti će biti kriminalna. O Nikšiću i Crnoj Gori će se odlučivati ovdje, jer mi smo svoji na svome, ovo je naša država, stvarali su je naši zajednički preci a ta naša prošlost, dijelom i tragična, je bila zajednička, jer nema porodice u Crnoj Gori kojoj nisu bili i na jednoj i na drugoj strani", istakao je Bečić.

Kako je dodao, dosta je podjela, treba da pogledamo naprijed, da se razgovara o radnim mjestima, o fabrikama, besplatnim udžbenicima, o dječijem dodatku, o većim platama, većim penzijama.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније