Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 03. 2021. 14:18 >> 14:18
1

SD DEMOKRATAMA

"Zahtjev za smjenu da upute ministarki"

Alarmantna epidemiološka situacija je posljedica apsolutne nebrige nove Vlade, a za takvo stanje nikako ne mogu biti odgovorni direktori domova zdravlja, poručuju iz SD-a.

Opštinski odbor Demokrata Pljevalja pozvao je direktora pljevaljske bolnice, dr Erduana Lalovića, da zbog alarmantne epidemiološke situacije podnese ostavku.

Iz SD-a poručuju da za epidemiološku situaciju, bila ona dobra ili loša, nijesu odgovorni direktori bolnica.

Odgovorne su, kako dodaju prvenstveno, zdravstvene vlasti na državnom nivou, ministarka zdravlja i Institut za javno zdravlje.

“U tom smislu, podržavamo zahtjev za ostavkom, ali smatramo da je upućen na pogrešnu adresu. Demokrate trebaju da pozovu ministarku Borovinić-Bojović da podnese ostavku i u tome će imati našu punu podršku. Štaviše, u tome smo ih preduhitrili. Dakle, alarmantna epidemiološka situacija je posljedica apsolutne nebrige nove Vlade, koju vi podržavate, za zdravlje građana, oličena u neadekvatnim i zakašnjelim mjerama, odbijanju gotovo 110.000 vakcina iz donacije, postavljanju za prioritet smjena rukovodećih kadrova u medicinskim ustanovama umjesto bavljenja epidemiološkom situacijom i još mnogo toga. Lošim vođenjem zdravstvene politike vaše Vlade Crna Gora je postala novi Bergamo u Evropi”, poručuju iz SD-a.

Navode i da Demokrata nijesu odgovorile na dokaze da njihov predsjednik odbora u Nikšiću, direktor tamošnje bolnice, dr Marko Mitrović, partijski zapošljava devet dana pred izbore.

“Nijeste nam odgovorili ko je pustio Marka Kovačevića, nosioca liste ZBNK, da uđe u nikšićku bolnicu uprkos zabrani usljed situacije sa COVID-om. Nijeste nam odgovorili ni kako je moguće da brat vašeg predsjednika OO i direktora bolnice, COVID pozitivan, pregleda pacijenta i napiše izvještaj o njegovom stanju. Ovo su, gospodo iz Demokrata, razlozi sa podnošenje ostavke direktora bolnice i njegova odgovornost, kako komandna, tako i potencijalno krivična što ostavljamo nadležnim organima na procjenu. A epidemiološka situacija definitivno nije jer biste, u tom slučaju, i iz tog razloga trebali da zatražite smjenu direktora nikšićke bolnice”, navode u SD-u

Kažu i da je dr Lalovića Pljevljakinjama i Pljevljacima i te kako dobro poznat. Radi se o čovjeku koji, navode u SD-u, 32 godine radi i koji je svoj posao uvijek radio časno i profesionalno, uključujući i posao direktora bolnice u Pljevljima.

“Dr Lalović je rukovođenje pljevalskom bolnicom preuzeo u veoma teškom trenutku, imajući u vidu zatečeno stanje u toj ustanovi. Za kratak period rukovođenja ustanovom, postigao je vidljive rezultate - nabavljeni su novi kotlovi za bolnicu, animirane su brojne firme, a posebno Rudnik ugla Pljevlja, za donacije koje su izuzetno vrijedne. Tako je bolnica dobila stabilni i mobilni UZ aparat, odrađeno je i rekonstruisano centralno grijanje, mobilijar je izmijenjen na skoro svim odjeljenjima, saniran je krug bolnice koji je bio u izuzetno devastiranom stanju”, stoji u reagovanju SD-a.

U odnosu na 2019. godinu, dug bolnice je, kako kažu, umanjen za oko 45.000 eura.

“Pored toga, rekonstruisano je i centralno grijanje u RTG kabinetu na Žabljaku koji pripada OB Pljevlja. Sve ovo su, gospodo iz Demokrata, jasni pokazatelji rada direktora pljevaljske bolnice, dr Erduana Lalovića. A za alarmantnu epidemiološku situaciju kriv je niko drugi do vaša nesposobna Vlada”, zaključuje se u reagovanju SD-a.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније