Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 03. 2021. 20:18 >> 20:19
1

DPS BUDVA

Odluka o razrješenju direktora Morskog dobra neznavena

Očekivano je bilo da nova parlamentarna većina, sprovede najavljene promjene u organizaciji i načinu rada javnih i drugih preduzeća, pa i JP Morsko dobro, ali, kako ističu u saopštenju DPS Budva, obrazloženje zbog čega je to učinjeno ne odgovara činjeničnom stanju, jer je ovo javno preduzeće danas jedno od najlikvidnijih u Crnoj Gori.

Kako navode u budvanskom DPS-u, odluka o imenovanju novog direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, prije isteka mandata postojećeg, nije iznenađujuća, već i na neki način i očekivan potez ove i ovakve Vlade, ali time se direktno i neistinito implicira narušanje poslovanja jednog od najuspješnijih preduzeća u Crnoj Gori, a na ličnom nivou ti razlozi direktno su odraz nepoštovanja osnovnih ljudskih prava, elementarne poslovne pristojnosti i profesionalnosti.

"Brojne činjenice iz poslovanja ovog Javnog preduzeća dokazuju da je ono i pored umanjenja zakupnina za 2020. godinu i brojnih podsticaja turističkoj privredi u vrijeme krize zbog pandemije, danas jedno od najlikvidnijih javnih preduzeća u Crnoj Gori, sa stanjem od 5,7 miliona eura na računima kod poslovnih banaka. Preduzeće koje redovno servisira sve svoje obaveze prema svim dobavljačima i poslovnim partnerima.
Izvještaji o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja za 2017, 2018. i 2019, 2020. godinu Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, dobijeni su uz pozitivno mišljenje i konsultacije da finansijski izvještaji istinito i objektivno prikazuju finansijske pozicije kao i rezultate finansijske uspješnosti", naglašavaju u DPS Budva.

Takođe, kako dodajku, JP Morsko dobro je godinama imalo kontinuirane inspekcijske nadzore nad sprovođenjem postupka javnih nabavki, u kojima nije konstatovana niti jedna nepravilost.

"Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je u 2020. i 2021. godini završilo tenderske postupke za nekoliko projekata od javnog interesa u zoni morskog dobra u višemilionskoj vrijednosti. Imajući u vidu navedene činjenice, proizilazi da je predlogom Odluke o razrješenju resorni ministar neznaveno ili namjerno doveo Vladu Crne Gore u onaj već viđeni scenario političkih performansa koji građani Crne Gore, nažalost, svakodnevno gledaju", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније