Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 03. 2021. 15:06 >> 15:06
6

DUPLI BIRAČI

DPS najavljuje krivične prijave

Povodom navoda koji su se pojavili u pojedinim medijima, da skoro 1.000 građana koji glasaju u Nikšiću ostvaruju to pravo i u Srbiji, što je suprotno zakonu, iz DPS-a traže od nadležnih da provjere tu informaciju.

Kažu da je protivzakonito da jedno lice ostvaruje svoje biračko pravo u dvije države.

“Među licima za koja mediji tvrde da imaju dvojno državljanstvo, što je takođe suprotno zakonu, i da glasaju u Srbiji nalaze se i osobe koje su na listama pojedinih partija, poput Andrijane Đordan, koja je inače i rukovoditeljka Službe za odnose sa javnošću”, poručuju iz nikšićkog Odbora DPS-a.

Traže od MUP-a i ministra Sergeja Sekulovića kao i od nadležnog tužilaštva, da ne ignorišu informaciju o kršenju biračkog prava.

“Već da utvrde sve okolnosti i činjenice koje se tiču ovih navoda a ovim putem napominjemo da ćemo protiv svih za koje se utvrdi da imaju pravo glasa i u Srbiji i u Nikšiću podnijeti krivične prijave i tražiti njihovo procesuiranje”, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније