Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 03. 2021. 15:53 >> 15:52
8

GEGAJ

Sporazum od 9. septembra bio farsa

Sporazum koji je aktuelna vlast potpisala 9. septembra podrazumijevao je između ostalog da neće poništiti priznanje Kosova, trebalo je da otkloni svaku zabrinutost kakav će biti strateški - spoljnopolitički put Crne Gore, kazao je Televiziji Crne Gore član glavnog odbora DPS-a Nikola Gegaj.

Ističe da je izjava premijera Zdravka Krivokapića da on ne bi priznao Kosovo da je bio na čelu vlade, pokazatelj da je sve bilo samo farsa.

"Znalo se da će Demokratski front i premijer Krivokapić koji je iznikao iz šinjela Srpske pravoslavne crkve gledati da nametnu svoju agendu i potisne manje partnere u Vladi što bi dovelo do realizacije svega onoga što oni planiraju i najavljuju. I ne samo Kosovo, već pretpostavljam, i preispitivanje, pravca Crne Gore u NATO i još više od toga", kazao je Gegaj.

On ipak dodaje da je Kosovo danas nezavisna i međunarodno priznata država i da su je priznale najrazvijenije evropske i svjetske države pa i država Crna Gora među prvima.

"Ohrabruje činjenica da danas Crna Gora i Kosovo imaju izvanredne odnose koje po meni treba u kontinuitetu nadograditi kroz intenzivan poliički dijalog i saradnju na svim poljima a ne davati bombastične i nepromišljene izjave a sve u svrhu pridobijanja sitnih političkih poena jer je svima poznato da se nalazio na pragu lokalnih izbora u Nikšiću", zaključio je Gegaj.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније