Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2021. 17:38 >> 17:38
4

STANIĆ POZVAO

"Krivokapić nedostojan funkcije, da se povuče"

Portparol Socijaldemokratske partije (SD) Mirko Stanić kazao je da premijer Zdravko Krivokapić odlaskom na sahranu episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija u Trebinju još jednom pokazuje da ne poštuje mjere koje je donijela Vlada na čijem je čelu. On je dodao da premijer time pokazuje da je nedostojan funkcije koju obavlja i pozvao ga da se hitno povuče sa funkcije kako bi se, kako je kazao, neko drugi pokušao izboriti sa najvećom zdravstvenom krizom.

"Dok još 58 familija oplakuje svoje najmilije koje su izgubili usljed korona virusa samo ove nedjelje, premijer i članovi njegovog kabineta pokazuju da im javno zdravlje, mjere koje propisuju i briga za ljudske živote ne znače ništa. Izveli su vojsku na ulice, da pazi na poštovanje mjere, pola države ne smije poći do obližnjeg grada, hiljade radnih mjesta su pred gašenjem zbog zabrane rada, ali to Zdravku Krivokapiću ne smeta da pokaže kako je iznad svih ostalih građana.", kazao je Stanić.

On smatra da odlazak na sahranu episkopa iz susjedne države, bez poštovanja mjera, iznova pokazuje da premijer Krivokapić nije bio iskren kad se prethodnih puta izvinjavao što krši mjere koje propisuju institucije Vlade koju vodi i koje, kako je kazao, prvi čovjek izvršne vlasti iznova izvgrava ruglu.

"Premijeru Krivokapiću, očigledno ste bili neiksreni kad ste se izvinjavali zbog nepoštovanja mjera, a danas pokazujete da smatrate građane Crne Gore intelektualno inferiornim, jer mislite da će vam uz još jedno izvinjenje sve proći. Neće i ne smije! Jer ovo više nije pitanje politike, nego elementarnog morala i osjećanja lične i porodićne časti i obraza", kazao je Stanić.

On premijeru poručuje da do danas pokazao da ne drži riječ, ni kad je rekao da će raditi javno, ni kad je kazao da neće biti partijskog zapošljavanja, ni kad je obećao budžet do kraja prošle godine, ni je tvrdio da će se Vlada izboriti sa virusom.

"Danas pokazujete da nijeste u stanju održati elementarno obećanje da ćete poštovati mjere koje Vlada na čijem ste čelu propisuje građanima, koji plaćaju kazne ukoliko se ponašaju kao Vi. Zbog toga ste nedostojni funkcije koju obavljate i tražimo od Vas hitno povlačenje kako bi se neko drugi pokušao izboriti sa najvećom zdravstvenom krizom u našim životima na trijezan i odgovoran način", kazao je Stanić.

Za danas je, kaže, vlasti najbitnije bilo otpuštanje sa posla uglednog doktora Nebojše Kavarića.

"Dok kršite mjere, gasite kompanije, ostavljate ljude bez novca da prehrane porodicu, a naš zdravstveni sistem je pred pucanjem sa iscrpljenim ljekarima i medicinskim osobljem - za danas je Vašoj vlasti najbitnije bilo otpuštanje sa posla uglednog doktora Nebojše Kavarića. Poslije 32 godine rada u javnom zdravstvenom sistemu, otpuštate ljekara koji je do juče vodio najveći sistem primarne zaštite u Crnoj Gori, dok istovremno raspisujete oglase za ložače, servirke i domare u zdravstvenom sistemu. Progonite ljekare, da bi primali partijske aktiviste, dok se o građanima brine sve manje i manje stručnih ljudi.
I ako je od vlasti koju Vi vodite - previše je", kazao je Stanić

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније