Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2021. 12:30 >> 12:31
6

PRIBILOVIĆ

“Krivokapiću prirodno okruženje crkva, a ne Vlada”

Za 100 dana rada Vlade postalo je jasno da je premijeru Zdravku Krivokapiću prirodno okruženje, u kojem se najbolje snalazi, crkva, a ne zgrada Vlade, poručila je poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Suzana Pribilović.

“G-dine Krivokapiću, pretpostavljam da Vam svih ovih dana, ne pada lako, kada Vam evropski zvaničnici nedvosmisleno poručuju da je prethodna vlast dovela Crnu Goru na sama vrata EU i da je Vaša jedina obaveza, ako budete spremni i imate kapaciteta, da smo otvorite ta vrata i uvedete Crnu Goru u EU”, poručuje Pribilović u izjavi za medije.

Premijeru Zdravku Krivokapiću poručuje da svakoga dana jače i jače okiva vrata ka EU.

“Da Vas podsjetim. U svom ekspozeu obećali ste građanima, između ostalog, da Vam je jedna od najvažnijih obaveza dostupnost informacija i transparentnost rada. Što bi rekli, obećanje ludo radovanje, ali u tom trenutku dobar argument koji je išao u prilog, što biste Vi rekli “proskuli” čist obraz i poštene ruke”, poručuje Pribilović.

Poziva Krivokapića da objektivno i transparentno izvještava građane o svim aktivnostima.

“Ne bih Vas javno pozivala da učinite ono što ste obećali građanima, da Vam se kao predsjedniku Vlade nijesam obratila dana 03.02. tekuće godine u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore, da mi dostavite podatke za sva ministarstva, organe uprave, Vaš kabinet i Generalni sekretarijat Vlade o broju lica koja su zaposlena i angažovana u period od konstituisanja Vlade, kao i iznose zarade i novčanih naknada tih lica. U skladu sa Poslovnikom Skupštine rok za dostavljanje odgovora je bio najduže 15 dana. Evo proteklo je više od mjesec dana, a Vašeg odgovora nema”, poručuje Pribilović.

Ona ističe da je je od šefici kabineta premijera obaviještena da je upit proslijeđen generalnom sekretarijatu Vlade.

“Uprkos svemu, iako sam se u skladu sa Poslovnikom Skupštine obratila Vama, ni generalni sekretar Vlade, koga ste Vi predložili za to mjesto, mi ni do danas, nakon više od mjesec dana, nije dostavio tražene podatke i odgovore. Krivokapiću, ne samo da niste u mogućnosti da “revitalizujete i ojačate efikasnost institucija” što ste obećali građanima u svom ekspozeu, već niste u mogućnosti da to učinite čak ni sa službama koje vrše poslove za Vaše potrebe i potrebe Vlade, pa se pitam kako ćete se izboritit sa drugim problemima koji muče i opterećuju ovo društvo”, navodi Pribilović.

Ističe da joj je od ukupno 12 ministara, do danas odgovorilo samo njih petoro.

“Da Vas u ovom obraćanju ne zamaram sadržinom i istinitošću dostavljenih podataka od strane pojedinih Vaših ministara g-dine Krivokapiću, biće prilike da građane CG upoznam i o tome, ali ono što nam je za ovih 100 dana rada Vlade postalo jasno jeste da je Vaše prirodno okruženje, u kojem se najbolje snalazite, crkva, a ne zgrada Vlade, da Vam je populizam jača strana i da tajnim, sakrivenim i organizovanim djelovanjem i odlučivanjem, koje će doći na naplatu građanima Crne Gore, pokušavate i dalje prodavati priču o “čistom obrazu i poštenim rukama”, zaključila je Pribilović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније