Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2021. 11:43 >> 11:43
1

NVO LUČA

"Funkcioneri GP URA krše mjere"

Nevladina organizacija (NVO) “Forum slobodnih građana Luča” pozivala je sve političke subjekte da dosljedno poštuju propisane epidemiološke mjere, a stranačke i javne funkcionere da se odgovorno, savjesno i zakonito ponašaju i odustanu od dalje upotrebe djece u propagodno-političke svrhe.

“U Nikšiću se, u sklopu političkih aktivnosti stranaka, povodom opštinskih izbora, registruju najozbiljnija kršenja zdravstvenih mjera koje su uvedene i dalje su na snazi zbog zaštite zdravlja građana i protiv daljeg širenja opasne zaraze. Evidentno je da institucije koje su dužne da prate i sprovode mjere u Nikšiću ne djeluju i nijesu efikasne”, poručuju iz te NVO.

Zato su, kako navode, više građana Nikšića i Podgorice podnijeli individualne prijave zbog kršenja zdravstvenih mjera protiv Filipa Adžića, Tatjane Bečanović i drugih osoba iz Građanskog pokreta URA.

“Na osnovu fotografija koje je javno objavio Građanski pokret URA, na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, evidentno je da su Adžić, Bečanović, Dritan Abazović i druge osobe iz ove partije kršile zdravstvene mjere na način što su posjetili dvije porodice u Nikšiću iako sa njima nijesu u istom domaćinstvu odnosno ne pripadaju tim domaćinstvima. Uz to, najveći broj osoba na fotografijama nije se pridržavao distance i nije nosio masku”, poručuju iz Nevladina organizacija (NVO) “Forum slobodnih građana Luča”.

Kažu i da bi Građanski pokret URA svoje izborne političke aktivnosti trebao da podredi zaštiti zdravlja građana i suzdržati se od uključivanja djece u stranačke aktivnosti.

“Forum slobodnih građana Luča” po drugi put javno poziva Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik i Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore da hitno reaguju zbog nastavka, i u slučaju Građanskog pokreta URA, političke i propagandne zloupotrebe djece u Nikšiću. Podsjećamo, NVO “Forum slobodnih građana Luča” je sredinom prošlog mjeseca zatražio neodložnu reakciju crnogorskog Ombudsmana zbog zaustavljanja i prevencije dalje zloupotrebe djece od strane političkih aktera u Nikšiću. Do danas Ombudsman se nije oglasio”, navode u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније