Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 03. 2021. 19:57   >>  20:01 2

SDP

"Ministarka obmanula najavom o povećanju plata"

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je obmanula javnost najavom povećanja plata u zdravstvu, da bi samo nakon dva dana Vlada uradila suprotno, odbijajući time predlog SDP-a o povećanju plata zdravstvenim radnicima, naglašavaju u SDP-u.

Kako navode u saopštenju, ovako obmanjivati zdavstvene radnike  i to još u okolnostima ovako teške epidemiološke situacije kada su, prema riječima nadležnih u KBC Podgorica, ljekari i osoblje pred kolapsom, može samo nedopustivo neozbiljna Vlada i resorni ministri.

"Vlada je juče dala negativno mišljenje na predlog Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji su predložili poslanici SDP u Skupštini Crne Gore, a kojim je predviđeno povećanje zarada zdravstvenim radnicima. Smatramo, a sličan zakon smo više puta predlagali i u proteklom sazivu Skupštine, da plata ljekara specijaliste ne može biti niža od plate zamjenika šefa kabineta predsjednika Vlade, a da plate medicinskih sestara ne mogu biti niže od prosječne zarade u državi. Uzimajući u obzir napor, ogroman rad, stres i rizik po sopstveno zdravlje koje naši zdravstveni radnici imaju u proteklih godinu dana borbe protiv epidemije korona virusa, smatramo da je minimum što država može da učini za njih da im plate budu na pristojnom, ako već ne mogu biti na odgovarajućem nivou", navodi se u saopštenju koje je potpisao portparol Mirko Stanić.

Poslanici SDP će predložiti uvrštavanje zakona, dogovorenog sa predstavnicima Sindikata doktora medicine,  na prvoj narednoj sjednici Skupštine, i za njega očekuju punu podršku svih kolega i iz vlasti i iz opozicije. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније